Rudolf božićni keksići: Poslastica kojom ćemo se sladiti cijele zime

Slatkog oblika, ali i okusa.

Svi znamo klasičnu priču o sobu Rudolfu, kojem su se ostali sobovi Djeda Božićnjaka rugali zbog njegovog crvenog, svjetlećeg nosića – sve dok baš Rudolf nije spasio Božić i pokazao put kroz maglu saonicama s poklonima za djecu diljem svijeta. Ta legenda koja dira u srce nebrojeno je puta opjevana, pretočena u animirane i igrane filmove, a sada ju možete oživjeti i na svom tanjuru!

Naime, pronašli smo recept za preslatke blagdanske Rudolf keksiće koji oduševljavaju prhkim tijestom, slasnom glazurom i izgledom zbog kojeg ćete ih poželjeti držati na stolu kao dekoraciju. Kako je početak Adventa pred vratima, pravo je vrijeme da ih naučite napraviti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chickybellas (@chickybellas)

Rudolf božićni keksi

Sastojci za kekse:

  • 225 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 260 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa u prahu
  • prstohvat soli

Dekoracija:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • M&M bomboni za nos
  • jestive čokoladne kuglice za oči
  • šarene jestive perlice

Postupak pripreme: 

  • Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajem. Dodajte brašno, kakao u prahu i sol pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ostavite dva sata u hladnjaku. Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na 0,5 cm debljine pa izrezujte keksiće uz pomoć modlice za gingermane.
  • Kekse slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije dekoriranja kekse ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade.
  • Obje čokolade zasebno otopite na pari i premjestite ih u slastičarske vrećice za jednokratnu upotrebu. Ako nemate takve vrećice poslužite se vrećicama za zamrzavanje. Vrećicama odrežite vrh tako da dobijete tanku liniju tamnije čokolade (za crtanje žice od božićnih lampica) i deblju liniju mliječne čokolade (za crtanje glave Rudolfa).
  • Gingerman keksiće okrenite naopako pa mliječnom čokoladom nacrtajte glavu, uši i rogove Rudolfa. Za nos neka vam posluže M&M bomboni, a za oči dekorativne kuglice na koje samo kapnete malo čokolade! Ako želite da Rudolf ima originalan nos koristite samo crvene M&M bombone ili se igrajte bojama.
  • I za kraj, ne zaboravite na zapetljane lampice oko Rudolfovih rogova. Prošarajte preko rogova malo otopljene čokolade za kuhanje i posipajte ih sitnim, šarenim perlicama. Prije posluživanja ostavite kekse na suhom i hladnom mjestu da se čokolada osuši!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cathelyne van Overbeeke (@taartenateljee)

GastroReceptiRudolf božićni keksići: Poslastica kojom ćemo se sladiti cijele zime

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram