Ovo idilično jezero u Dolomitima zimska je destinacija iz snova

Savršeno za vikend posjet.

Dok u proljeće i ljeto volimo za vikend pobjeći od svakodnevice na Jadran, tijekom jeseni i zime radije biramo romantične kontinentalne i planinske destinacije, a jedna od najdojmljivijih smjestila se u Dolomitima u Italiji. Naime, Dolomiti su odavno ‘must-visit’ područje za sve ljubitelje planinarenja, šetnji i brdskog biciklizma, a nas su zaveli svojim prekrasnim planinskim vrhuncima i alpskim jezerima koja tirkiznom bojom vode oduzimaju dah.

Magično jezero Lago di Sorapis

Jedno od takvih magičnih jezera je i Lago di Sorapis, a koje tijekom zime izgleda kao da je ispalo iz bajke o ‘Snježnoj kraljici’. Tirkizno plava voda u kojoj se ljeska odsjaj planina koje ovo jezero okružuju čini ga destinacijom iz naših snova, a zahvaljujući društvenim mrežama sve je popularnije i među travel influencerima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dorka Langi (@dorkalangi)

Najljepše jezero Dolomita

Lago di Sorapis tako mnogi smatraju najljepšim jezerom Dolomita, a nalazi se u sklopu planinskog lanca Sorapiss u talijanskoj pokrajini Belluno. Udaljeno od Udina dva sata vožnje, nalazi se na 1925 metara visine, a okovano snijegom i ledom zimi ovo jezero postaje omiljena planinska destinacija putnicima iz cijele Europe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli G a b y. C h a v e z. | Bariloche (@gabychavez86)

Legenda o nastanku jezera

Legenda o nastanku ovog jezera govori o dobrom kralju Sorapisu koji je imao sebičnu kćer Misurinu. Ona je od oca zatražila na poklon začarano vilinsko ogledalo. Vila je zauzvrat tražila od kralja da se pretvori u planinu kako bi njezinoj nastambi pružio hlad. Misurina je, vođena sebičnom željom, ukrala vili ogledalo te tako aktivirala čini koje su njezinog oca pretvorile u planinske stijene. Kada je shvatila da je izgubila oca, počela je plakati, a njezine su suze ispunile podnožje planine i tako je nastalo jezero ove neobično bistre vode. Sam planinski vrh koji nadgleda jezero visok je 3205 metara, a najviši šiljak nosi naziv ‘Dito di Dio’, odnosno ‘prst boga’.

U blizini samog jezera nalaze se brojne vikendice i apartmani koje možete rentati tijekom cijele godine, a prizor ovog jezera u snježnoj sezoni zasigurno će vam oduzeti dah. Isplanirajte svoj obilazak Dolomita kao jedne od najljepših alpskih regija te nemojte propustiti posjet ovom jezeru s magičnom poviješću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alessandro Lelli (@lelluz_ph)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Trekking | Montagna (@tiraccontolamontagna)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nature | Explore | Vacations (@travellingthirst)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaOvo idilično jezero u Dolomitima zimska je destinacija iz snova

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram