Volite klasične čoko browniese? Isprobajte napraviti i ove u božićnoj Rudolph verziji

Desert koji oduševljava sve generacije.

Brownies kolačići od ljepljive, polurastopljene čokolade su jedan od omiljenih deserata, a danas ih se može pronaći u raznim verzijama – od onih klasičnih pa sve do onih sa cheesecakeom ili raznim voćem. Mi smo sada pak pronašli preslatku ideju za božićne browniese s licem soba Rudolpha, omiljenog soba Djeda Mraza, a koji će vam zagarantirano izmamiti osmijeh i izgledom i okusom.

Jednostavna, a efektna dekoracija

Bogati čokoladni okus u kombinaciji s jednostavnom, ali jako efektnom dekoracijom osvaja na prvu, a u nastavku pronađite recept za ovo malo gastronomsko remek-djelo prikladno za uživanje svih generacija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andrea Wiseman (@justbeyoung78)

Čokoladni Rudolph brownie

Sastojci:

  • 2L jaja (3S)
  • 140 g otopljenog maslaca
  • 15 ml ulja
  • 1/2 žličice soli
  • vanilija
  • 200 g šećera
  • 70 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 100-150 g nasjeckane čokolade (50 g čokolade možete zamijeniti orašidima ili suhim voćem po izboru)
  • malo mascarpone sira, mlijeka, slanih štapića i bombona za ukrašavnje (opcionalno)

Postupak pripreme:

  • Pjenjačom par minuta izmiješajte jaja, otopljeni maslac, ulje, sol, šećer i začine. Na kraju dodajte brašno i kakao, po mogućnosti prosijano, te kratko sjedinite (bez puno miješanja). Dodajte 3/4 nasjeckane čokolade.
  • Ulijte smjesu u manji kalup za pečenje (20×25) obložen pek papirom te poravnajte. Po vrhu pospite još čokolade i orašida po želji. Pecite na 175°C cca 20 minuta. Izvadite i ostavite u kalupu još 20-ak minuta da se browniesi ohlade, narežite ih na pravokutnike i poslužite nakon ukrašavanja. Možete ih i složiti u kutiju te čuvati u frižideru do tjedan dana.

Ukrašavanje:

  • Najzabavniji dio ovog recepta je definitivno ukrašavanje koje će vašim kolačićima dati božićno ruho. Kako biste dobili simpatične browniese s licem soba Rudolpha, najlakše je da narežete kolač na pravokutnike. Kada ste to napravili, nalijepite svom slatkom ‘Rudolphu’ lice – smjesu od sira za oči napravite tako da 2-3 žličice mascarponea razmutite s 2-3 žlice mlijeka po izboru i 1 žličicom meda. Smjesu tada u bijeloj, originalnoj verziji, dodajte na narezane brownieje i tako napravite sobu oči. Za rogove iskoristite slane perece, a nos mu oblikujte uz pomoć gumenih bombona ili pak M&M-sa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vanessa – Party&Paper (@elohimartpersonnalise)

GastroReceptiVolite klasične čoko browniese? Isprobajte napraviti i ove u božićnoj Rudolph verziji

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram