Obožavate klasične Speculaas keksiće? Isprobajte ih u ovoj verziji cheesecakea koji se ne peče!

Desert koji oduševljava okusom, a traži malo truda.

Cheesecake je omiljena poslastica mnogih, a taj klasični recept isprobali smo zaista u stotinu verzija. Od cheesecakea od Nutelle, s jagodama i onog od gina, pa sve do verzije s votkom ili pak s Oreo keksima – opcija postoji jako puno, a jedna od najdražih nam je ona sa Speculaas keksima.

Posebni i preukusni Speculaas keksi

Speculaas keksi, tanki, prhki i bogatog cimet okusa, omiljeni su nam slatki snack uz čaj ili kavu tijekom zimskih mjeseci, a sada ih možemo konzumirati ne samo u tradicionalnoj formi keksa već i na šnite u sklopu kremastog cheesecakea. Začini poput đumbira, klinčića i cimeta dominiraju ovim kolačem, a uz kombinaciju krem sira, ovaj se desert pretvara u zvijezdu svakog stola.

Recept pronađite u nastavku i već se ovog vikenda počastite bez paljenja pećnice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sea Salt and Chocolate (@seasaltandchocolate)

Speculaas cheesecake

Sastojci za podlogu:

  • 250 g Speculaas keksića
  • 150 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 500 g mascarpone sira
  • 110 g sirnog namaza
  • 50 g šećera u prahu
  • Ekstrakt vanilije (jedna žličica)
  • 200 g Speculaas namaza
  • 200 ml vrhnja za šlag

Sastojci za ganache:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade za kuhanje

Postupak pripreme:

  • Speculaas keksiće samljeti i u njih dodati otopljeni maslac i mlijeko te dobro promiješati. Smjesu dobro utisnuti u kalup za tortu od 26 centimetara. Podlogu ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
  • U zdjelu staviti mascarpone sir, sirni namaz te šećer u prahu i miksati dok ne dobijete lijepu, gustu, kremastu teksturu. Kada se svi sastojci sjedine dodajte ekstrakt vanilije i Speculaas namaz i nastavite miksati. U posebnoj zdjeli izradite vrhnje za šlag te ga potom lagano umiješajte u smjesu sa sirom i Speculaas namazom.
  • Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag i čokoladu do vrenja i skinete s vatre. Ganache malo prohladite i prelijte preko kreme. Svoj cheesecake Speculaas ukrasite po želji, idealno sa Speculaas keksima i mrvljenim lješnjacima ili štapićima cimeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Piekje (@piekje_power)

GastroReceptiObožavate klasične Speculaas keksiće? Isprobajte ih u ovoj verziji cheesecakea koji se...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram