Nakon što smo se tjednima pripremali za božićne praznike i pekli kolače, sakupljali recepte i pomno planirali svoje zakuske, sada nam se možda za proslavu Nove godine i ne da toliko vremena utrošiti samo u pripremu svečanog obroka. No, svi isto tako znamo da nema prave fešte bez ukusne poslastice, a kako biste pomirili želju za time da gostima poslužite neodoljiv desert, a istovremeno ne trošite previše vremena, mi smo pronašli recept za najednostavniju čoko roladu s keksima.
Kremasta, sočna i topiva u ustima, oduševit će vas. U nastavku vam serviramo ovaj odličan recept.
Čokoladna rolada s keksima
Sastojci:
- 180 g digestive keksa
- 80 g oraha (mljevenih)
- 200 g tamne čokolade
- 180 g maslaca
- 90 ml napitka od zobi
Postupak pripreme:
Čokoladu i maslac rastopite na pari pa dodajte napitak od zobi. Pomiješajte s usitnjenim keksima i orasima. Smjesu izlijte na prozirnu foliju i zarolajte u salamu, rubove čvrsto zavežite. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stisne, uklonite foliju i narežite. Prije posluživanja možete dodatno preliti roladu čokoladnim preljevom ili ukrasiti usitnjenim orašastim plodovima.