Napustila nas je jedna od najvećih dizajnerica svih vremena, ‘baka’ modnog punka, Vivienne Westwood

Preminula je u 81. godini života u svom domu u Londonu.

Vivienne Westwood, jedna od najslavnijih britanskih dizajnerica 20. i 21. stoljeća, preminula je 29. prosinca 2022. u 81. godini života u svom domu u Londonu okružena obitelji. Do zadnjeg je trena uz nju bio njezin suprug, 56-godišnji dizajner Andreas Kronthaler.

Podsjetimo se, Vivienne Westwood je bila znana kao punk ‘baka’ modne scene, a njezine su ekscentrične kreacije dugi niz desetljeća bile jedne od omiljenih holivudskim damama. Njezin je dizajn inspiriran punk glazbom i mladenačkim buntovništvom, zaštitni joj je znak bio karirani uzorak, a obožavala je i volane, kožu i zakovice. Njezine su kreacije obilježile modnu povijest te pokazale kako i ekscentrična, buntovna moda istovremeno može biti i jako elegantna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Što se tiče njezinog privatnog života, Westwood je imala dvojicu sinova, a od 1992. je bila u sretnom braku. Udala se tada za 24 godine mlađeg Andreasa koji je bio njezin student dizajna, a potom i poslovni suradnik. Prije veze s njim rodila je dvojicu sinova, od kojih je jedan fotograf erotike, a drugi dizajner donjeg rublja.

Naslijeđe i ostavština ove velike modne dive živjet će zauvijek, a njezin će brend nastaviti raditi kao i dosad, vodit će ga Andreas koji je ionako dosad sa suprugom upravljao njihovim modnim carstvom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

CelebuzzCelebuzz vijestiNapustila nas je jedna od najvećih dizajnerica svih vremena, 'baka' modnog punka,...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram