Obišli ste jadransku obalu, ali niste posjetili ovaj predivan, stari gradić? Evo zašto morate

Idealno ga je posjetiti upravo u proljeće dok još nema masovnih gužvi.

Većina Hrvata može se pohvaliti time da je u barem nekoj mjeri istražila ljepote naše jadranske obale, no većina i dalje zaboravlja da se Jadran pruža i južnije od Dubrovnika te ne završava kod naših granica. Naime, Jadran nudi obilje prekrasnih mjesta, plaža i otoka za posjet u našem susjedstvu, a sve te atrakcije prečesto ostaju zaboravljene u našim umovima. Srećom, zato smo tu mi da vas podsjetimo koje to ljepote susjednih nam država svakako trebate posjetiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motorhome/Autocaravana/Viajar (@viagem_autocaravana)

Ovog puta se tako radi o crnogorskom gradiću Perastu koji se smjestio u blizini Kotora, odnosno u zaljevu Boke kotorske. Ova crnogorska destinacija i inače je omiljena među turistima iz regije, no njezin najljepši dio je maleni Perast, prastari gradić koji svojim kamenim ulicama, crkvicama i palačama oduzima dah svakome tko ga posjeti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @enjoy_albania_

Povijesno gledano, Perast je nekoć bio gradić bogatih pomoraca i vlastele, a tome svjedoče i brojne palače i vile koje se na njemu nalaze – no nažalost su danas većinom zapuštene. U ovom malenom, slatkom gradiću nalazi se čak 16 kapetanskih kuća, a nekoć je u njemu živjelo nekoliko tisuća ljudi dok mu je danas populacija svedena na 360 stanovnika koji se primarno bave turizmom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Turistin Yol Defteri (@turistinyoldefteri)

Riječ je dakle o pravom biseru Boke kotorske koji se svakako isplati posjetiti. Perast odiše duhom minulih vremena, iznimnom ljepotom arhitekture, bogatom poviješću, a uz sve to još nudi i uživanje u divnom, plavom moru. Možete li poželjeti više od proljetnog putovanja?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @enjoy_albania_

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Montenegro Traveler (@montenegro_traveler)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaObišli ste jadransku obalu, ali niste posjetili ovaj predivan, stari gradić? Evo...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram