Ovi savršeno okrugli kroasani su zaludili svijet, a mi znamo gdje ih možete kušati

Takozvani 'Dragon Rolls' su Instagram senzacija.

Ljubljana je odavno naše omiljeno vikend odredište. Šarmantne uličice, simpatični concept storeovi i obilje odličnih bistroa uvijek nas mame da iznova posjetimo slovensku prijestolnicu, a sad imamo još jedan posebno primamljiv razlog da se tamo opet što prije zaputimo. Naime, Ljubljana se može pohvaliti jednom jako utjecajnom slastičarnicom, koja je stekla popularnost diljem svijeta, a zove se Fétiche Patisserie.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fétiche Patisserie (@fetichepatisserie)

Dakle, Fétiche Patisserie je francuska slastičarnica otvorena 2012. na adresi Cankarjevo nabrežje 25 u centru Ljubljane, a osim divnih macaronsa, eklera, tortica i malih francuskih pita, ono po čemu je slavna su njezini savršeno okrugli kroasani znani i pod imenom ‘Dragon Rolls’.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fétiche Patisserie (@fetichepatisserie)

Ovi divno oblikovani pužići-kroasani preliveni sočnim nadjevima i preljevima oduševili su javnost te postali Instagram gastro hit. Originalno se ova slastica od lisnatog tijesta zove Suprême crossaint, a prvi puta je stvorena u New Yorku u pekarnici Lafayette odakle je njezina receptura svoj put pronašla do ostalih dijelova svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fétiche Patisserie (@fetichepatisserie)

Trenutno tako u Ljubljani možete kušati ovu neodoljivu kombinaciju hrskavih slojeva lisnatog tijesta s nadjevima od pistacije, domaće Nuttele, malina i Snickersa, a cijena svake rolice iznosi 4.5 eura. Dobro je znati i da su svi proizvodi Fétiche Patisserie prirodnog porijekla, bez dodatnih konzervansa, umjetnih boja i praškova što ih zaista čini vrhunskim pastry remek-djelima koje morate probati barem jednom u životu.

GastroJolie apetiteOvi savršeno okrugli kroasani su zaludili svijet, a mi znamo gdje ih...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram