Novi viralni gastro hit je ‘conut’, kava servirana u krafni. Evo gdje ju kušati

Postoji li bolji spoj?

Nedavno smo pisali o zmajskim rolicama, odnosno kroasanima u obliku rolada, a prije nekoliko godina veliki se hype među foodiejima stvorio oko cronuta, odnosno spoja krafne i kroasana. Sada je pak na scenu stigao novi viralni gastronomski hit – kava poslužena u krafni, a koja se naziva i conut.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Your Coffee Hub (@yourcoffeehub)

Naime, društvenim se mrežama poput požara proširila vijest da se u srcu Londona može popiti kava iz ukusne krafne. Kafić You Coffee Hub tako je praktički preko noći postao iznimno posjećeno mjesto među trendseterima i influencerima, a broj videa i fotki conuta svakog dana samo sve više raste. Takozvani conut, odnosno coffee in a donut postigao je golemu popularnost zahvaljujući kombinaciji mnogima omiljene slastice, krafne, i napitka koji vraća iz mrtvih, kave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LickyPlate (@lickyplate)

Cijeli ovaj polutekući ‘obrok’ funkcionira tako da se u krafnicu s udubljenjem u sredini natoči manja količina kave – koja dodatno namoči tijesto i da mu malo gorčine, što uz klasičnu slatkoću krafne jako dobro okusno odgovara.

Trenutno se tako pred You Coffee Hubom stvaraju redovi znatiželjnika probati ovaj gastro hit, a dobro je znati da se u ponudi nalaze tri verzije conuta – s krafnom s Nutellom, pistacijom ili pak s namazom od Speculas keksa. U svaku krafnicu stane količina kave od otprilike dva espressa, a kava koja se ovako servira pije se na slamku – nakon što ju popijete, uživate u krafni. Cijena jednog conuta iznosi 4,95 funte, a You Coffee Hub ima svoje ogranke na tri mjesta u Londonu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Your Coffee Hub (@yourcoffeehub)

GastroJolie apetiteNovi viralni gastro hit je 'conut', kava servirana u krafni. Evo gdje...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram