Volite klasičnu Schwarzwaldicu? Onda morate isprobati ovu okusom istu, a zdraviju verziju

Desert koji se nalazi na našoj listi top pet kolača.

Ako tražite zdravu slasticu koja vam svojim kalorijama neće narušiti dijetu ni ugroziti vaše fitness ciljeve, a opet želite uživati u bogatom okusu – imamo pravu stvar za vas. Pronašli smo recept za jednu od najpopularnijih torta svijeta, klasičnu njemačku Schwarzwaldicu, a koja ovog puta dolazi u zdravijem izdanju. Kombinacija čokoladne podloge, cheesecake kreme i dodatka višanja u ovom kolaču oduševljava, a za pripremu vam je potrebno samo 40-ak minuta!

Ono što nas je posebno osvojilo kod ove torte je činjenica da ne sadrži bijelo brašno ni šećer, a možete ju prilagoditi vlastitom ukusu dodavanjem voća po izboru – od bobičastog voća pa sve do marelica. Recept pročitajte u nastavku.

Zdrava Schwarzwald torta

Sastojci (za kalup od 22 cm):

Sastojci za tijesto:

  • 3 jaja
  • 100 g tamne čokolade
  • 35 g maslaca
  • 35 g heljdinog brašna
  • pola žličice praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 g svježeg posnog sira
  • 40 ml grčkog jogurta
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 i pol vrećicu želatine u prahu
  • 5-6 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
  • koricu i sok 1 limuna
  • 350 g očišćenih višanja ili 1 kompot od višanja
  • 50 g tamne čokolade za ukrašavanje

Postupak pripreme:

  • Jaja pjenasto umutite i za to vrijeme otapajte čokoladu i maslac na pari. Čokoladu malo ohladite pa ulijevajte u jaja i cijelo vrijeme mutite pjenjačom. Pripazite da čokolada nije pretopla, da jaja ne koaguliraju i da se ne pretvore u kajganu. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Pecite 10-ak minuta na 170 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li pečeno, izvadite iz pećnice i malo ohladite.
  • Ako koristite kompot, ocijedite višnje. Možete sačuvati sok i njime natopiti biskvit. Nemojte upotrijebiti sav sok, kako podloga ne bi bila premokra. Višnje gusto poslažite po biskvitu. Pjenjačom ili mikserom istucite svježi sir, jogurt, med i vaniliju. Dodajte limunovu koricu i sok.
  • Namočite želatinu u vodi, po uputi s vrećice. Zagrijte slatko vrhnje pa u njemu zatim otopite želatinu. U tankom mlazu lijevajte otopljenu želatinu u kremu, tucite pjenjačom i izjednačite. Prelijte ili rasporedite žlicom po višnjama, kako se ne bi digle s biskvita.
  • Stavite u hladnjak i kad primijetite da se površina već malo stegnula, posipajte nasjeckanom čokoladom. Hladite par sati i potom poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LeAnna | Travel Tips For Germany (@wander.in.germany)

GastroGreen healthyVolite klasičnu Schwarzwaldicu? Onda morate isprobati ovu okusom istu, a zdraviju verziju

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Facebook

99,687FanovaLajkaj