Zanemarite kišu i u mislima otputujte na Sveti Stefan, crnogorski morski dragulj

Idilično mjesto koje se nalazi na našoj 'must-visit' listi.

Crna Gora već je dugo omiljeno odredište za mnoge turiste iz regije, ali i svijeta. Tijekom ljeta se obala te male, ali predivne susjedne nam zemlje pretvori u pravu meku partyja, luksuznih beach barova, divnih mjesta za kupanje i objedovanje, a jedna od najposjećenijih atrakcija te zemlje je poluotočić Sveti Stefan – koji oduševljava svojom ljepotom.

Naime, Sveti Stefan je velika atrakcija Budvanske rivijere i po mnogima najljepša plaža Crne Gore. Dio je istoimenog bivšeg ribarskog sela koji je prije pola stoljeća pretvoren u poluotok-hotel. Ovo je pitoreskno mjesto dobilo ime po svetom Stjepanu Prvomučeniku kojemu je u čast izgrađena i posvećena najveća crkva na otoku. Na Svetom Stefanu nalaze se čak tri crkve. Prva građevina – utvrda – izgrađena je davne 1442. godine kao sklonište od najezde Turaka, a kasnije su nicale i druge.

Kao što smo rekli, Sveti Stefan nekoć je bio maleni otočić no danas se do njega može doći uskom prevlakom koja je umjetno izgrađena. Sam poluotok iznimno je malen, prostire se na 0,3 četvorna kilometra u Jadranskom moru, a obuhvaća i 50 kamenih kuća koje su preuređene u vile te su dio jednog od najluksuznijih crnogorskih ljetovališta, Aman Resorts Sveti Stefan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 💙META TRAVEL💙 (@meta_travel)

Osim stare jezgre ovog bivšeg otočića, turiste ovdje privlači i predivna šljunčano-pješčana plaža koja se prostire na dva dijela, odnosno na dvije strane. Pokraj plaže nalazi se šetalište s palmama, oleandrima i maslinovim stablima, a dio plaže rezerviran je samo za goste Aman Resorts hotela te je tako ovo jedna od najekskluzivnijih plaža Jadrana. U svakom slučaju, vrijedna je posjeta, a sljedeće fotografije pokazuju i zašto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kevin Van Den Broeck (@kevin.vandenbroeck.507)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli AlbTrip.al (@albtrip.al)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaZanemarite kišu i u mislima otputujte na Sveti Stefan, crnogorski morski dragulj

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram