Osim toga, zubi se sastoje od nekoliko slojeva, a caklina i dentin igraju najveću ulogu u boji. Dok će određena hrana obojati caklinu, postoje i namirnice koje će je ukloniti i oslabiti tijekom godina. Kako caklina nestaje, otkriva se dentin koji je prirodno žućkast. Srećom, postoje prirodne opcije koje neće daljnje uništiti caklinu već je ojačati.
Kada je riječ o prirodnim sastojcima za izbijeljivanje zubi, trebate imati na umu da ne rade instantno. Potrebno je periodično i kontinuirano korištenje da biste vidjeli promjene, a te promjene svakako neće biti bombastične kao što vidite na nekim reklamama za bijele zube.
Sok od limuna + soda bikarbona
Soda bikarbona djeluje abrazivno na zube, a limun služi kao prirodni izbjeljivač, upravo zbog toga dobro uklanja površinske mrlje. No, s ovom pastom morate biti oprezni i rijetko je koristiti jer će uništiti caklinu pretjeranim korištenjem.
Crni ugljen
Smrvite tablete crnog ugljena ili nađite crni ugljen u prahu, smočite četkicu za zube i umočite u prah te potom četkajte zube par minuta. Pripremite plastičnu čašu u koju ćete ispljunuti ostatke crnog ugljena jer može obojati umivaonik.
Kokosovo ulje
Takozvani “oil pulling” posebno je popularan u posljednje vrijeme, a za tu metodu potrebno vam je kokosovo ulje. Čajnom žličicom zagrabite kokosovo ulje (ako je u krutoj formi, rastopit će se u ustima) i “mućkajte” ga u ustima, posebno na predjelu zubiju par minuta te ispljunite.