Polja lavande kao destinacija iz snova: Evo gdje ih možete pronaći u Lijepoj Našoj

Esencija Mediterana na dohvat ruke.

Nakon nizozemskih polja tulipana u proljeće, ljeti sanjarimo o posjetu francuskim poljima ljubičaste lavande. Nepregledni nizovi mirisnog bilja prekrasne, raskošne boje odmah nas zovu na posjet, a odavno maštamo o trčanju kroz njih – baš kao na fotkama travel influencera s Instagrama. No, iako bismo vrlo rado posjetili Provansu i uživali u svim ljepotama koje nudi, ne moramo potegnuti baš do Francuske da bismo doživjeli slično iskustvo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Izletište Pekici (@izletistepekici)

Naime, u našoj najpopularnijoj turističkoj regiji, Istri, postoje nekoliko polja lavande koja oduzimaju dah i ljepotom i mirisom, a možete ih i posjetiti. Istra ima idealnu suhu, a toplu mediteransku klimu u kojoj lavanda najbolje uspijeva, a cvate od svibnja do srpnja te je trenutno u punom cvatu. Baš zato vam sugeriramo da jedan od sljedećih vikenda iskoristite za bijeg u istarsku idilu – te i sami doživite očaravajuć prizor lavandinih polja.

Ako vam se ova ideja sviđa, sugeriramo da posjetite obitelj Oklen i njihovo gospodarstvo. Naime, oni uzgajaju lavandu u Istri već 23 godine, a mjesto gdje se njihove plantaže nalazi zovu se Vrbani. Isto tako, u selu Pekici u Općini Svetvinčenat nalazi se obiteljsko gospodarstvo Pekica koje je također poznato po svojim poljima lavande. Do polja lavande na ovom će vas gospodarstvu odvesti lijepo uređeni puteljci, a opojnom mirisu sigurno nećete moći odoljeti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Izletište Pekici (@izletistepekici)

Ovdje možete slobodno šetati i fotografirati se u poljima lavande do milje volje, a nakon upijanja čari prirode na imanju vam se može poslužiti i okrjepa. Tradicionalna istarska jela ovdje se pripremaju s dodatkom lavande, pa tako možete kušati rakiju od lavande ili pak deserte koji ju uključuju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lavanda Oklen (@lavanda_oklen)

Također, za one kojima fotke i hrana nisu dovoljni, domaćini će vas rado provesti kroz svoje poslovanje te vam demonstrirati kako izgleda branje i obrada lavandinog cvijeta, kao i kako se izrađuju suveniri od te biljčice koja je simbol Mediterana. Ne zvuči li, s obzirom na sve rečeno, lipanjski ili srpanjski posjet ovim imanjima kao savršen uvod u dugo i toplo ljeto?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Izletište Pekici (@izletistepekici)

PutovanjaHrvatskaPolja lavande kao destinacija iz snova: Evo gdje ih možete pronaći u...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram