Bubble tea je novo gastro ludilo koje je pokorilo Zagreb: Evo gdje ga probati

Jeste li već čuli za azijski bubble tea? Stigao je u našu metropolu i izazvao pomamu.

Bubble tea je već dugo hit u svijetu, a sada je pokorio i naše krajeve. Naime, ovaj azijski napitak koji je originalno nastao na Tajvanu kombinira okuse crnog čaja, kondenziranog mlijeka, šećernog sirupa i perlice tapioke, a zbog svojeg je finog okusa te zanimljivog izgleda postao prava atrakcija i na drugim kontinentima. Očekivano, prvo se popularizirao u SAD-u, a onda je stigao i u Europu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🧋DIY Boba Tea🧋 (@itsbobatimenz)

Iako je Hrvatska za ovim trendom malo kaskala te nam je trebalo neko vrijeme da otkrijemo čari bubble tea, sada se to definitivno dogodilo. Tako se u centru Zagreba nedavno otvorio Kill Candy, Bubble Tea Shop pred kojim se ovih dana stvaraju redovi zainteresiranih kušača bubblea tea – koji inače dolazi u raznim okusima, od jagode pa sve do manga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cafe Uncover (@cafeuncover)

U Kill Candyju na adresi Vlaška 78 tako možete isprobati ove neobične čajeve napravljene prema autentičnoj recepturi, a sve ih pripremaju na specijaliziranim aparatima te ih možete kušati u raznim okusima – od smeđeg šećera, crnog i tajlandskog čaja, matche, jagoda, manga pa čak i azijske trešnje.

Cijene se kreću od 4.-4.50 eura za manju i 5-6 eura za veću čašu, a u ponudi su i razni dodaci za napitak – kako bi ga se dodatno obogatilo i zapravo pretvorilo u svojevrsni desert. Trenutno je bar na godišnjem odmoru, no vraća se nakon 4. srpnja te će tijekom ljeta raditi u punom pogonu, pa svakako svratite i sami na jedan bubble čaj.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🧋DIY Boba Tea🧋 (@itsbobatimenz)

GastroJolie apetiteBubble tea je novo gastro ludilo koje je pokorilo Zagreb: Evo gdje...

Facebook

99,687FanovaLajkaj