Rijeke i jezera u okolici Zagreba koja pružaju spas od ljetne žege

Za sve one koji još ne mogu na more, a žele se rashladiti.

Početkom srpnja već ozbiljno razmišljamo i jedva čekamo zasluženi godišnji odmor. Zamor poslom itekako  je prisutan, a vrućine u gradovima dodatno nas iscrpljuju pa nikoga ne čudi što nam se svima po glavi mota samo jedno – kako se rashladiti i barem na kratko pobjeći s gradskog asfalta.

Iako nam je uvijek najdraža opcija odlazak na more i uživanje u kupanju u moru, ponekad se treba prilagoditi okolnostima i iskoristiti i ponudu koja nam se nudi u okolici i u samom našem velegradu. Naime, Zagreb ima tu sreću da je pozicioniran u blizini planina i mnogih rijeka i jezera, a koja mogu odlično poslužiti kao ‘utješno’ rješenje za kupanje i osvježenje tijekom vrućih dana. Gdje se sve možete bućnuti i rashladiti pronađite u nastavku i već se ovog vikenda tamo zaputite na barem jedan dan uživancije u prirodi i vodi – pa makar ona bila slatka, a ne morska.

Jarun

Najočitiji izbor za sve Zagrepčane definitivno je Jarun, najveće gradsko jezero koje služi i kao kupalište i kao sportski centar na otvorenom koji nudi brojne aktivnosti – od isprobavanja veslanja na SUP-u, preko vožnje kanuima pa sve do učenja jedrenja. Osim toga, ovdje možete uživati u brojnim beach barovima, ponudi koktela, ali i noćnim izlascima, a Jarun je mnogima i omiljeno vikend odredište za organiziranje ljetnih roštiljanja u društvu prijatelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martina | Spiritual Psychology Coach (@snaga_zene)

Mrežnica

Rijeka Mrežnica definitivno ima reputaciju smaragdno zelenog vodenog raja – i to opravdano. Na samo sat vremena vožnje od Zagreba možete uživati u njezinim hladnim slapovima, sjeni krošanja i sunčanju na livadama uz obalu, a mir koji se ovdje osjeća i miris slatke vode u zraku zasigurno će vas opustiti te u kratko vrijeme ‘resetirati’. Mrežnica je, podsjetimo se, jedna od 4 rijeke na koje leži i grad Karlovac, a za posjet turista najpopularniji je njezin gornji i srednji tok, od Generalskog Stola pa sve do Zvečaja.

Iznajmite kanu ili kajak, plivajte i masirajte se na sedrenim slapovima ove rijeke, a možete čak i krenuti u ribičiju. Ova rijeka i njezina okolica za svakoga nudi ponešto pa se na njoj mogu zabaviti i oni željni sportskog avanturizma, kao i obitelji s malom djecom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Riverland Mrežnica (@riverland.mreznica)

Rijeka Krka

Iako na spomen rijeke Krke svi automatski pomisle na Krku u zaleđu Šibenika, zapravo se istoimena rijeka nalazi i na pola sata vožnje od Zagreba, samo malo preko slovenske granice i graničnog prijelaza Bregana. Naime, radi se o predivnoj slovenskoj riječici koja Zagrepčanima može ponuditi predivno uređene plažice, beach barove i organizirane ture kajacima po svojim brzacima, a većini naših sugrađana tek preostaje da ju otkriju.

Slovenska Krka tako se može pohvaliti toplom, čistom vodom idealnom za kupanje te većinski mirnim tokom, kao i brojnim uređenim molićima, livadama i mjestima za roštiljanje. Uz to, uz njezinu obalu smjestili su se i barovi, tereni za nogomet ili odbojku te restorani, pa su stvarno sve potrebe posjetitelja zadovoljene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @kavarna.straus

Jezero Rakitje

Jezero Rakitje smjestilo se na samo deset minuta vožnje automobilom od Jankomira, odnosno samog kraja zapadnog dijela Zagreba, a prije nekoliko je godina postalo dom glamping kućica, centra za jahanje konja i lijepo uređene šetnice koja mami na pokret. Pomalo skriveno i još uvijek nerazvikano, ovo je jezero dom i jako dobre pizzerije te velikog igrališta za djecu pa postaje sve popularnije među obiteljima željnih jednodnevnog izleta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior Design (@olivin__)

PutovanjaHrvatskaRijeke i jezera u okolici Zagreba koja pružaju spas od ljetne žege

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram