Prirodna ljepota kakva se rijetko viđa: Najljepša plaža Cresa zove nas u posjet

Jeste li ju vi već posjetili?

Iako obožavamo južnu Dalmaciju i njezine očaravajuće otoke, skrivene plaže i vinograde, iznimno lijepih mjesta može se pronaći i u sjevernijim krajevima Jadrana, recimo, na otoku Cresu. Cres je, podsjetimo se, naš najveći otok koji je praktički spojen i s Lošinjem te tako nudi niz atrakcija za razne tipove turista – od plaža za obitelji, preko uživanja u planinarenju pa sve do ronjenja uz obalu. No, jedno je mjesto otoka Cresa posebno poznato i to s razlogom.

Radi se o jednoj od najljepših plaža naše obale, plaži Lubenice, a koja oduzima dah svojom netaknutom ljepotom koja zove na posjet. Ako je već niste posjetili, nakon ovog članka ćete imati tu potrebu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli dimon_tvorog (@dimon_tvorog)

Naime, na jednoj od strmih litica otoka Cresa smjestilo se slatko mjestašce Lubenice s kojeg se pruža impresivan pogled na morsko plavetnilo te u podnožju, plažu od koje zastaje dah. Sama plaža nosi naziv sv. Ivan, ali poznatija je pod nazivom mjesta Lubenice. Više je puta zahvaljujući svojoj skrovitosti i idiličnosti proglašavana najljepšom plažom Europe, a ono što je čini toliko posebnom je mir kojim odiše.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli #FeelCres (@feelcres)

Kako se nalazi ispod strme litice, do nje nije lako doći, pa je i broj posjetitelja manji no na lakše pristupnim plažama. Osim toga, okružuje je bogata mediteranska flora, a samo more je kristalno čisto. Do plaže se dolazi uskim stazicama, pješice kroz borovu šumu i makiju, a sav trud se isplati kada dođete na divnu šljunčanu plažu koja mami na kupanje i sunčanje.

Jedino što valja imati na pameti ako se odlučite za posjet ovog čarobnog mjesta je činjenica da nigdje u okolici nema restorana ni kafića, pa sve što vam treba morate ponijeti za sobom.

Onda, kad krećete na Cres?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nika | TRAVEL (@compass.of.wander)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli jan srb (@honzashonzas)

PutovanjaHrvatskaPrirodna ljepota kakva se rijetko viđa: Najljepša plaža Cresa zove nas u...

U parku Bundek uskoro se održava 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart

Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine održava se pod motom „Cvijet za bolji svijet“.   Više od stotinu izlagača...

Baby Centar stiže u Vukovar!

Baby Center je danas prisutan diljem Hrvatske kako bi pružio kvalitetnu podršku i rješenja za roditelje i djecu. Od Pule do Dubrovnika i od...

Kakve rezultate možete očekivati nakon dva mjeseca korištenja Ducray Melascreen linije?

Osim oštećenja kožne barijere nastalih uslijed izlaganja suncu, dvije su popratne pojave i dehidracija kože te izražene hiperpigmentacije. Ducray, vodeći stručnjak za dermatološku njegu kože, predstavlja...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram