Ako ste djetinjstvo proveli jedući Milky Way čokoladice, morate napraviti i ovu tortu!

Okus nostalgije.

Još uvijek pamtimo odlaske u dućan kad smo bili djeca te sreću kada bismo si kupili kremastu Milky Way čokoladicu. Mliječno, kremasto punjenje i čokoladni sloj glazure čine ovu slasticu neodoljivom svim generacijama, a iako se ovih dana ta čokoladica rijetko nađe na našem jelovniku, uvijek je se rado sjetimo. Tako nas je oduševilo kada smo na Instagramu pronašli recept za ‘odraslu’ inačicu Milky Wayja, odnosno veliku, dekadentnu tortu identičnog okusa – po mjeri apetita odraslih.

Ova torta nije komplicirana za pripremu, radi se od jednostavnih, svakodnevnih sastojaka te izgleda jednako dobro koliko je i ukusna. Recept pronađite u nastavku i oduševite svoje nepce okusom Milky Way slastice iz djetinjstva.

Milky Way torta

Sastojci:

Baza:

  • 100 g mljevenih keksa (Petit keksi)
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice mlijeka

Krema:

  • 2 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 120 g dekstroze
  • 200 ml vode
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 12 g crne čokolade

Postupak pripeme:

  • Za početak u veću posudu umiješajte sve suhe sastojke za izradu baze. Potom dodajte maslac i dvije žlice mlijeka te sve skupa dobro umiješajte rukama dok ne dobijete kompaktnu, ljepljivu smjesu koju odmah možete staviti na dno kalupa promjera 17 cm. Utisnite, ali ne previše.
  • Za kremu prvo zagrijte 100 ml vode te kada zavrije dodajte dekstrozu kako biste izradili sirup. Nakon jedne minute ključanja dodajte 200 g šećera i ostavite smjesu da se kuha na najjačoj vatri, sve dok se ne reducira do konzistencije sirupa. Za to vrijeme bjelanjke s vanilin šećerom umutite u šlag, a potom vreli sirup polagano dodajte u šlag. Sve skupa miješajte električnim mikserom oko 7 minuta, dok smjesa ne postane ljepljiva.
  • Mlakoj smjesi dodajte čokoladu isjeckanu na komadiće, i sve još jednom dobro promiješajte. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i ostavite u hladnjaku na 4 sata. Za glazuru otopite 100 g čokolade po želji, dodajte 100 ml slatkog vrhnja za šlag i prelijte preko ohlađene torte. Vratite u hladnjak i poslužite najbolje nakon hlađenja preko noći.

GastroReceptiAko ste djetinjstvo proveli jedući Milky Way čokoladice, morate napraviti i ovu...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Svjetsku popularnost stekli inovativnim optičkim materijalima. U Zagrebu napokon FLEYE Copenhagen

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram