Nova Bučijada je u pripremi! Hoćete li je posjetiti ove godine?

Jedan od omiljenih gastro festivala se vraća.

Mnogi se ovih dana teška srca opraštaju od ljeta i vremena odmora, ispijanja koktela i partyja uz morsku obalu ili bazen, ali postoje i oni koji su jedva dočekali prve naznake jeseni. Žuto lišće, ugodnije temperature i sveobuhvatni cozy feeling koji se uvlači u sve pore naših života omiljeni su nam znaci dolaska jeseni – kao i tematski gastro festivali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bučijada Ivanić-Grad (@bucijadaivanic)

Naime, nakon megapoznatog festivala štrudli kod Ozlja, uskoro idemo i u Ivanić-Grad, na tradicionalnu feštu buča, odnosno Bučijadu. Juhe, ulje ili pak štrudle s punjenjem od buča na ovom festivalu uvijek oduševe sve prisutne, a ako ste i vi među onima koji vole buču kao tipično jesensku namirnicu, ne propustite priliku i posjetite ovu manifestaciju. Trenutno je Bučijada u fazi svoje završne pripreme, a održat će se ove godine od 6. do 10. listopada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bučijada Ivanić-Grad (@bucijadaivanic)

‘Ove godine očekujemo preko 140 izlagača i posebno bismo istaknuli proizvođače bučinog ulja iz cijele Hrvatske, pivo od buče, praline punjene bučinom namazom, bučnice, bučokremšnite i ostale proizvode od buča’, piše na službenoj stranici organizatora.

Osim uživanja u gastronomskim delicijama, ako dođete na Bučijadu moći ćete se i dobro zabaviti. Recimo, već u petak 6.10. festival se otvara koncertima Silenta i 4 Tenora, a nastavlja se u subotu nastupom Singrlica i Halida Bešlića. Nedelja će pak završiti s nastupom Maje Šuput.

Dodatne informacije o programu Bučijade možete saznati putem društvenih mreža manifestacije. U svakom slučaju, ako želite veselo i uživajući u bogatim okusima zakoračiti u jesen – posjet Bučijadi sjajna je ideja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bučijada Ivanić-Grad (@bucijadaivanic)

GastroJolie apetiteNova Bučijada je u pripremi! Hoćete li je posjetiti ove godine?

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram