Viralni recept za jabuke u ‘šlafroku’ naše food blogerice izuo nas je iz cipela

Cellulite Factory opet je pokazala da itekako zna kako intrigirati javnost svojim recepturama.

Na hrvatskoj gastro blogerskoj sceni malo je imena, odnosno Instagram profila koji su toliko prepoznatljivi kao onaj naziva Cellulite Factory. Naime, Kristina, koja stoji iza cijele priče, odavno je našoj javnosti poznata kao nenadmašna maherica kreiranja predivnih food priča – od snimanja impresivnih fotki svojih jela, do smišljanja novih receptura koje nas oduševe i okusima i mirisima.

Tako je ovih dana njezin recept za novu inačicu vrlo primamljivih jabuka u ”šlafroku’ oduševio javnost te postao viralan na društvenim mrežama, a mi smo ga odmah morali iskušati – i definitivno nismo požalili. Hrskavo lisnato tijesto, simpatičan oblik, divna zlatna boja i meke pečene jabuke čine ovaj slatki snack idealnom jesenskom poslasticom – koja je gotova za čas posla.

@cellulite_factory

Jabuke u lisnatom ‘šlafroku’

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta, svježe ili odmrznuto
  • 5 jabuka, srednje veličine
  • 1 limun
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje
  • Karamel umak (po želji)

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu 2-3 mm i narežite na trakice širine 1.5 cm i oko 10 cm dužine.
  • Jabuke po želji ogulite i narežite na ploške debljine 1 cm. Svakoj ploški jabuke izvadite sredinu pomoću rezača za kekse. Prelijte jabuke sokom limuna kako ne bi oksidirale i po želji posipajte cimetom.
  • Uzmite jedan kolutić jabuke i omotajte je tijestom. Ponovite s ostatkom jabuka i tijesta. U zdjelici sjedinite šećer i cimet.
  • Rasporedite jabuke na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ostavljajući dovoljan razmak između jabuka. Premažite jabuke razmućenim jajetom i posipajte cimet šećerom.
  • Pecite jabuke 15-20 minuta, odnosno dok ne budu zlatno smeđe boje. Ostavite da se kratko ohlade na rešetki i poslužite uz karamel umak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cellulite Creator (@cellulite_factory)

GastroReceptiViralni recept za jabuke u 'šlafroku' naše food blogerice izuo nas je...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram