Ferrero Rocher kuglice često se poklanjaju kolegama ili poslovnim suradnicama kao dio blagdanskih paketa, a znamo ih darovati i samima sebi ili pak najdražima – ako znamo da su slabi na kombinaciju čokoladnog i lješnjak okusa. Zbog svojeg finog balansa hrskavosti i kreme, Ferrero Rocher kuglice neosporno su među najpoznatijim slatkišima svijeta, a sve dosad nismo znali da im okus možemo kopirati čak i u baklavama!
Naime, baklava je tradicionalni turski desert koji se može pripremati s različitim nadjevima, od klasike s orasima i pistacijama pa sve do višanja, a sada smo na Instagramu našli i recepturu za Ferrero Rocher verziju s čokoladni punjenjem, preljevom i dodatkom lješnjaka. Zvuči genijalno, zar ne? Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Ferrero Rocher baklava
Sastojci:
- 200 g kora za pitu
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 200 g namaza od čokolade
- 30 ml ulja
- 250 g čokolade
- 120 g lješnjaka
Postupak pripreme:
- Mljevene lješnjake pomiješajte s čokoladnim namazom dok ne dobijete homogenu smjesu. Svaku koru prerežite na tri približno jednaka dijela te svaki dio kore premažite uljem.
- Na svaki komad kore stavite po jednu žličicu lješnjak-čokoladne smjese i oblikujte baklavu po želji. Možete odabrati oblik trokuta ili napraviti roladu tako da zarolate smjesu oko kore. Slažite oblikovane baklave na papir za pečenje ili na prethodno podmazan pleh. Premažite ih malo uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva s ventilatorom dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Pečene baklave ostavite da se potpuno ohlade. U međuvremenu, otopite čokoladu na pari i pomiješajte je sa sitno narezanim lješnjacima. Svaku ohlađenu baklavu umačite u otopljenu čokoladu s lješnjacima i slažite na papir za pečenje. Prije posluživanja, ostavite ih u hladnjaku na 10-15 minuta da se umak u koji ste ih umočili stvrdne. Poslužite i oduševite se.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.