Naši favoriti na zagrebačkom Adventu: “Jellyfish In Space” prvi put sudjelovao i odmah postao hit

Blagdansko ludilo polako jenjava, a adventske kućice koje su tijekom prosinca razveseljavale brojne domaće i strane posjetitelje u centru Zagreba uskoro će zatvoriti svoja vrata. Unatoč tome, još uvijek imate vremena uživati u adventskoj čaroliji i klasičnim blagdanskim delicijama sve do nedjelje, 7. siječnja.

Gastronomska ponuda ove godine bila je velika i raznolika, no po dobrom, starom običaju, neka su se imena istaknula, te nas posebno oduševila cijenama i okusima. Jedna od takvih kućica svakako je ona poznatog street food i cocktail baraJellyfish In Space“, smještena na atraktivnoj lokaciji u Ledenom parku na Tomislavcu, uz klizalište.

Bilo da se odlučite klizati ili samo prošetati, u Jellyfish kućici pronaći ćete odličnu okrjepu po povoljnim cijenama. Ponuda uključuje domaću slavonsku kobasicu, čvarke te vruće koktele s viskijem i pelinom, s naglaskom na kvalitetnim sastojcima. “Jelly kobasa” za samo 6 eura odmah je proglašena jednim od najzanimljivijih jela koja se moraju kušati na Adventu. Poslužuje se s domaćim pecivom, wasabi majonezom, kiselim zeljem i čvarcima. Bogata porcija ove neizostavne blagdanske delicije oduševila je i najzahtjevnije gurmane koji ne žele napustiti Advent s praznim želucem.

Jellyfish je ponudio još jedan adventski adut uz tradicionalnu kobasicu, a riječ je o “Cosmic pork” – sporo pečenoj potrbušini u brioche pecivu s čvarcima, brzo kiseljenim zeljem, kupusom u vrhnju i wasabi majonezom. Ovo ukusno jelo dostupno je po cijeni od 7 eura.

Jelly kobasa i Cosmic pork

Od samih svojih početaka, Jellyfish in Space bar i restoran, smješten na adresi Martićeva ulica 71, očarava svojim signature koktelima. Stoga ne čudi da su i adventskoj publici ponudili autentične, vruće koktele poput „Kak si kaj“ na bazi šljivovice, limuna i med sirupa ili “Tak te imam rad“, baziranog na Antique pelinu, limunu i brusnici, koji se naručuju na poseban način: „Rekli su mi da to obavezno moram probati!“

“Ovo je prvi put da sudjelujemo na zagrebačkom Adventu i izuzetno smo ponosni zbog interesa koji se stvorio oko naših jela i koktela, kao i zbog pristupačnih cijena. Gostima želimo ponuditi nešto drugačije i posebno, ali bez pretjerivanja, i oni su to brzo prepoznali, na čemu smo iznimno zahvalni”, govore nam Ivan Klepić i Tomislav Sulić koji stoje iza projekta.

Ako nakon Jellyfisha još uvijek imate mjesta za nešto slatko, svakako svratite do Crofne, kućice prvog zagrebačkog krafna bara čije slastice izgledaju kao prava umjetnička djela. U njihovoj ponudi možete pronaći gotove kombinacije ili ih složiti sami (Twix, Snickers, Kinder Burno, šumsko voće, Raffaello, jabuka-cimet, pistacio, jagoda…), no apsolutno najprodavanija crofna jest ona punjena i s glazurom bijele čokolada te mrvljenim lješnjacima, Bijeli Bueno, koja vas također čeka u Ledenom parku.

U njegovoj neposrednoj blizini, na Zrinjevcu, smjestio se i naš treći najbolji gastronomski odabir Adventa 2023., Artisan Bakery & Bar BoogieLAB s omiljenom Kroštulom, koju čini spoj croissant tijesta i tradicionalnih kroštula s posebnim sastojkom – blagdanskim duhom. Naime, adventske kroštule napravljene su od posebnog lisnatog tijesta koje im pruža jedinstvenu hrskavost i sočnost, a možete ih pronaći u tri slatke opcije (Bajadera, mandarina, pistacija), te jednoj slanoj s kobasicom.

Uljepšajte si posljednje dane 2023. godine na najukusniji način!

FotoPR
GastroJolie apetiteNaši favoriti na zagrebačkom Adventu: "Jellyfish In Space" prvi put sudjelovao i...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram