Blagdani nam se sada, sredinom siječnja, čine već kao daleka prošlost, a onaj veseli zimski ugođaj kao da je malo izblijedio. Hladnoće su stigle, siječanj je mračan i dug, a čak je i snijeg stigao na obronke Sljemena i leprša iznad zagrebačkih ulica.
S obzirom na to da je zima uvijek ljepša i romantičnija uz snijegom prek rivene krovove, mi prizivamo da se snježne pahulje i duže zadrže, pa smo se bacili na izradu deserta koji vam danas predstavljamo – Raffaelo snjegovića! Vizualno i okusno neodoljivi, ovi slatki snjegovići jednostavni su za pripremu, a jako su efektan dodatak svakog stola – kome god da ih poslužite tijekom zimskih dana.
Raffaelo snjegovići
Sastojci:
- 200 g bijele čokolade
- 1 šalica kokosovog brašna
- 1/2 šalice mljevenih lješnjaka
- 1/2 šalice kondenziranog mlijeka
- 1/2 šalice kokosovog brašna (za valjanje kuglica)
Postupak pripreme:
- Rastopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, povremeno miješajući dok ne postane glatka. Dodajte kokosovo brašno, mljevene lješnjake i kondenzirano mlijeko u rastopljenu čokoladu te sve skupa dobro promiješajte. Stavite smjesu u hladnjak na otprilike 1-2 sata.
- Kada je smjesa dovoljno čvrsta, oblikujte kuglice u paru, tako da jedna bude manja od druge. Potom uvaljajte svaku kuglicu u dodatno kokosovo brašno kako biste stvorili vanjski sloj. Na kraju spojite kuglice te slatkišima oblikujte oči, nos i gumbiće na vašim snjegovićima. Stavite snjegoviće u hladnjak na 30 minuta, a prije posluživanje preko njih pospite dodatni sloj kokosa! Možete im i komadićima čokolade ili čokoladnim bombonima dodatno oblikovati oči i usta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.