Ova ski oaza u Francuskoj postala je viralna na Instagramu, a jasno je i zašto

Mjesto koje izgleda kao da je ispalo iz snježne bajke.

Siječanj je došao svome kraju, no skijaška sezona trajat će sve do travnja u najvišim dijelovima Alpa. Neka od najimpozantnijih skijališta tako su smještena u Francuskoj, a na njima snijega nekad ima sve do kraja 4. mjeseca – pa još uvijek stignete ‘zabosti’ svoj odmor u nekom od pitoresknih alpskih skijaških mjesta. Jedno od njih, koje je ovih dana zahvaljujući društvenim mrežama postalo viralno, definitivno je i Avoriaz, mjestašce smješteno na strmoj litici na 1800 metara nadmorske visine, a koje izgleda apsolutno očaravajuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julien Gontard 📸 (@juliengontard)

Maleno mjesto prepuno drvenih hotela, kućica i bungalova posve je okruženo snijegom i ledom, a skijališta u ovom dijelu francuskih Alpa, na samoj granici sa Švicarskom, jedna su od najvećih i najprostranijih u Europi. Osim razgranate mreže skijaških staza, ovdje možete i boardati, isprobati kako je to voziti se konjskom ili psećom zapregom po snijegu, obići adrenalinske sportske parkove ili pak iskušati čari nordijskog hodanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DjemoGraphic (@djemographic)

Snimke snimljene iz zraka ovog mjesta oduševljavaju ljepotom, a posebnu čar svemu daje činjenica da ovdje uopće nema prometa automobilima – sve se obavlja pješice ili snježnim saonicama, pa je dojam zimske bajke zaista potpun. Avoriaz ima i razne smještajne kapacitete, od iznimno luksuznih do onih nešto pristupačnijih, pa će mnogi pronaći opciju za sebe ako žele uživati u pravoj snježnoj izolaciji na najljepšem planinskom obronku Alpa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Avoriaz 1800 (@avoriaz1800_officiel)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MINT Snowboarding Morzine (@mintsnowboarding)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Avoriaz 1800 (@avoriaz1800_officiel)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaOva ski oaza u Francuskoj postala je viralna na Instagramu, a jasno...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram