Jedu vam se kremasti kolači, ali i palačinke? Pronašli smo recept koji ih spaja u jedno

Recept koji spaja palačinke, mascarpone sir i šumsko voće!

Topli, sunčani dani ove veljače naslućuju kako se bliži dolazak proljeća. Na tržnice su stigli prvi tulipani, livade su se krenule šareniti zbog jaglaca i visibaba, a mi se u glavi već okrećemo prvim proljetnim danima uživanja u šetnjama, zelenilu i sezonskom voću. Naravno, uvijek nam je glavni vjesnik pravog proljeća dolazak prvih jagoda u ponudu dućana, a ovih dana smo ih pronašli – doduše uvezene iz Španjolske, ali i dalje su nas razveselile!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Manojlovic (@pantickica)

Odlučili smo ih iskoristiti za pripremu jednog jako finog, a jednostavnog recepta koji spaja palačinke, mascarpone sir i šumsko voće. Rezultat je torta impozantnog izgleda, ali i okusa, a koja je lagana i pravog proljetnog, slatkog, a osvježavajućeg okusa. Recept smo preuzeli od srpske food blogerice Ane Manojlović i s njezinog IG profila, a možete ga raspisanog pronaći u nastavku. Nema šanse da s ovom tortom u svoju kuhinju ne unesete dašak proljetnih dana.

Torta od palačinki

Satojci: 

  • 1 kg mascarpone sira
  • 600 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 13 palačinki
  • 300 – 400 g jagoda ili drugog šumskog voća

Postupak pripreme: 

  • Prvo po standardnoj recepturi od jaja, mlijeka, brašna i šećera umutite i ispecite palačinke. Kada ste njih pripremili te ih ostavili na tanjuru da se nakon pečenja ohlade, umutite mascarpone sir i kondenzirano mlijeko. Za dodatnu dozu slatkoće smjesi od sira možete dodati i ekstrakt vanilije ili pak vanilin šećer.
  • Kada je krema spremna, obložite kalup za torte s 4 palačinke, da se lijepo prekriju i da se sljube, one čine bazu vaše torte. Zatim krenite redati u kalup – jedna palačinka, preko nje krema pa jagode ili drugo voće – i onda sve ispočetka dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju palačinke koje vire s ruba kalupa lijepo prebacite i omotajte oko zadnjeg sloja torte i dobit ćete divan ‘palačinka zavežljajčić’.
  • Tortu ostavite da se u hladnjaku dobro stisne preko noći te sljedeći dan poslužite uz dodatak voća ili šećera u prahu.
GastroReceptiJedu vam se kremasti kolači, ali i palačinke? Pronašli smo recept koji...

Na ovim radionicama gipsa možete napraviti predivnu uspomenu

Morra Ceramics otvorio je novi studio s potpuno novim kreativnim radionicama od gipsa u Zagrebu, gdje možete doći i stvoriti nezaboravnu uspomenu sa svojim...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram