Tjedan si želimo zasladiti ovim palačinkama koje će oduševiti ljubitelje Nutelle

Jer je svaki dan još bolji uz bogati čoko desert.

Ne znamo jesmo li samo mi u pitanju, ali ovaj nam tjedan sporo i tromo prolazi, a razine svakodnevnog stresa kao da su povišene – pa smo si iz tog razloga odlučili uljepšati dan najčokoladnijim palačinkama na svijetu – viralnim Nutella palačinkama koje su pokorile Instagram i TikTok.

Posebne po tome što uključuju i čokoladnu smjesu i punjenje od Nutelle, ove palačinke su prava senzacija za sve okusne pupoljke, a ne garantiramo da nećete završiti u šećernoj komi ako pojedete više od jedne. Recept vas čeka u nastavku i podsjećamo, čokolada je jedna od namirnica koja povoljno djeluje na izlučivanje hormona sreće u tijelu – priuštite si ju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Loudappetite (@loudappetite)

Nutella palačinke

Sastojci:

  • Dva jaja
  • 110 g granuliranog šećera
  • 250 ml punomasnog kravljeg mlijeka
  • Tri žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 270 g univerzalnog brašna
  • 30 g kakaovog praha
  • Dvije žličice praška za pecivo
  • 100 g Nutelle

Postupak pripreme:

  • Odvojite Nutellu iz staklenke i stavite ju u zamrzivač da se stegne. Zatim razbijte i umutite dva jaja u zdjelu. Zatim u zdjelu uspite šećer dok mutite jaja kako biste bili sigurni da su dobro izmiješana. Ulijte ulje i mlijeko pa u smjesu dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve to izmiješajte pjenjačom i ako vam se čini malo grudasto, slobodno miješajte dok ne postane glatko. Neljepljivu tavu stavite na laganu vatru i dodajte par kapi ulja. Kada je tava topla (ne prevruća) dodajte malo tijesta za palačinke, pokrijte tavu poklopcem i pecite jednu minutu na laganoj vatri.
  • Nakon minute dodajte smrznutu Nutellu na vrh kuhanog tijesta. Zatim dodajte još jednu žlicu tijesta u tavu, samo da pokrije Nutellu i ponovno je poklopite poklopcem. Kada tijesto na vrhu počne dobivati mjehuriće, ali nije pečeno, vrijeme je da ga okrenete. Zatim provjerite je li palačinka s donje strane pečena i maknite je s vatre. Ponovite cijeli postupak s onoliko palačinki koliko će se napraviti od tijesta. Na kraju, slobodno za ekstra čokoladni okus dodajte još Nutelle na vrh palačinki i uživajte u ovom nevjerojatnom desertu.
GastroReceptiTjedan si želimo zasladiti ovim palačinkama koje će oduševiti ljubitelje Nutelle

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram