Zadnji je tren za isplanirati putovanje u Japan i diviti se cvatu pink trešanja!

Najljepši ružičasti cvjetići prekrit će zemlju 'izlazećeg Sunca'.

Za tri tjedna napokon nam stiže i kalendarsko proljeće, a upravo je to najbolje doba za uzeti godišnji odmor i otputovati doslovno na drugi kraj svijeta – u egzotični Japan. Ta zemlja ‘izlazećeg Sunca’, gejša, velikih hramova, pitomih srna, animea i ekscentričnih noćnih klubova zove vas u posjet, a proljeće je s razlogom ‘high season’ za turizam ove zemlje. Naime, krajem ožujka Japan se pretvara u pravu bajku ružičastih cvjetova divljih trešanja, simbola cijele zemlje.

Ovo posebno razdoblje u Japanu se naziva i Sakura iliti ‘vrijeme cvatnje trešanja’, a smatra se najljepšim dobom u godini i to s dobrim razlogom. Predivni bijeli i ružičasti cvjetići trešanja preplave japanske gradske parkove, ali i ulice te pretvore ovu zemlju u ružičastu floralnu bajku, a fotografije na društvenim mrežama zorno pokazuju svu njihovu ljepotu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 風信子|Japan & Travel column (@lifetravelogue)

Kao i uvijek, vrhunac sezone cvatnje trešanja je kraj ožujka i početak travnja, a posebno je ovo drveće zastupljeno u Tokiju, Kyotu i Osaki, zbog čega su to i epicentri turizma u ovo doba godine. Sama cvatnja traje tek oko dva tjedna, što je vrlo uzak prozor za posjet i uživanje u ovim prizorima zbog čega mnogi svoje putovanje u ovom period bookiraju čak i godinu dana unaprijed!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ⓅⒾⒺⓇⓇⒺ (@pierrehuang)

Iako je ovo, kao što smo rekli, idealno vrijeme za posjet Japanu, morate biti svjesni i da je najskuplje u godini – velika potražnja za smještajem, avio kartama i ostalim sadržajima diže cijene u nebo, što je još jedan poticaj da pomno planirate svoj posjet. Ipak, ako imate sredstava i volje, svakako vam preporučujemo da doživite cvat trešanja što prije, možda već ove godine, te uronite u čaroban svijet japanskih trešanja – simbola te zemlje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Darling Dhale (@fatsoo)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Loïc Lagarde (@loic.lagarde)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ciné Guide Tokyo (@cineguidetokyo)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana 杏奈 | Japan | Travel (@anaoha)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaZadnji je tren za isplanirati putovanje u Japan i diviti se cvatu...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram