Prhko tijesto, bogata krema: Tiramisu tart radimo prvom prilikom

Nova verzija klasičnog deserta koju želimo čim prije isprobati.

Tiramisu je talijanska legenda među desertima – spoj neodoljive kave, mascarpone sira, piškota i kakaa koji uvijek oduševljava. Volimo ga i s dodatkom jagoda, pistacija ili kokosa, a sada smo pronašli recept za njega u formi prhkog tarta.

Topljenje hrskavog tijesta u ustima spojeno s bogatom kremom ovog deserta svakog će ljubitelja slastica odvesti do gastronomskog raja, a za pripremu vam uopće ne treba puno vremena – kao što možete saznati u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Flavie (@iletaitungateau)

Tiramisu tart

Sastojci za tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 60 g maslaca (hladnog)
  • 1 prstohvat soli
  • malo naribane tonke ili vanilije
  • 8 komada piškota i Nutella za premaz
  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 espresso
  • 40 g šećera u prahu

Postupak pripreme:

  • U zdjelu stavite brašno sa šećerom. Zatim u sredini napravite udubinu i dodajte maslac narezan na komadiće, prstohvat soli i jaje. Nakon što ste dobili homogeno tijesto, zatvorite ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
  • Prhko tijesto razvaljajte ili utisnite u kalup za tart kojeg ste premazali maslacem. Obložite kalup promjera 20 -22 cm i izbockajte vrhovima vilice.
  • Prekrijte ga papirom za pečenje i prekrijte suhim slanutkom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 15 minuta. Pečeno tijesto premazati Nutellom.
  • Miksajte dok se ne pomiješaju mascarpone i šećer u prahu. Dodajte ohlađeni espresso i sve povežite miksanjem na manjoj brzini. U posebnoj zdjeli istucite vrhnje za šlag. Špatulom pomiješajte šlag s pripremljenom mascarpone kremom.
  • Umakati piškote u malo mlijeka ili kave i staviti preko Nutelle kojom ste namazali pečeno tijesto. U slastičarsku vreću staviti kremu, nanijeti preko piškota i posuti kakaom. Stavite u hladnjak da se sve dobro stegne i ohladi, a onda nakon par sati poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DOMI DORTY (@domidorty)

GastroReceptiPrhko tijesto, bogata krema: Tiramisu tart radimo prvom prilikom

Dugo iščekivan nastavak „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima – brojne poznate osobe nisu propustile premijeru u imax-u

Blitz i CineStar Cinemas su sinoć u IMAX-u okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ američkog redatelja Wes Balla. Film koji posljednjih mjeseci željno iščekuje publika...

Ženska priča o majčinstvu i balansu između karijere i obitelji

Talk show „Ženska priča“ koji vodi Marijana Perinić sinoć se održao u klubu hrvatskih glazbenika SAX!, a ovoga puta tema je bila „U susret Majčinom danu“. Povodom majčinog dana,...

Dugo iščekivan nastavak „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima – brojne poznate osobe nisu propustile premijeru u imax-u

Blitz i CineStar Cinemas su sinoć u IMAX-u okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ američkog redatelja Wes Balla. Film koji posljednjih mjeseci željno iščekuje publika...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram