Put svile na tanjuru i u koktelima: “Jellyfish In Space” predstavlja novi egzotični meni za proljeće

Bar i restoran “Jellyfish In Space” jedno je od najpoznatijih zagrebačkih mjesta za večernji izlazak svakog dana u tjednu, ali i pouzdana destinacija za uživanje u street food jelima baziranima na kombinaciji latino i istočnjačke kuhinje.

Kad k tome pridodamo brojne “in house” koktele prilikom čije izrade se ne štedi u omjerima, nije iznenađujuće što se u Martićevoj 71 već godinama traži mjesto više.

Istražite nove dimenzije okusa

Sada, popularni bar i restoran najavljuje novi proljetno-ljetni jelovnik. Za mnoge gurmane, to je ne samo znak dolaska ljepšeg vremena, već i pozivnica da istraže nove dimenzije okusa i kulinarske inovacije iz provjerene “Jellyfish In Space” kuhinje, koja je vrlo brzo postala sinonim za originalnost na zagrebačkoj gastro sceni.

Novi proljetno-ljetni meni obećava iznenađujuće kombinacije sastojaka, osvježavajuće okuse i jedinstvene prezentacije za užitak svih osjetila.

Fresh spring chicken salad, Hummus nachos, Katsu losos, samo su dio neobičnih specijaliteta, a tu su i nove sushi čarolije: Fried uramaki salmon, Futomaki spring dragon, Uramaki wakame, Uramaki shrimp tartar.

“Okusi su bogati, ali vrlo dobro balansirani: osjetit ćete sve što jelo sadrži, ali nijedan sastojak ne dominira”

“Stil je ostao naš prepoznatljiv, ali prožet novim detaljima. Tu se sada provlače okusi lavande, hummusa, pistacija, đumbira, wakamea, naše imitacije kuglica kavijara koji će biti dostupan u dvije različite varijante (soja i malo svježiji, citrusni okus), različite vrste sezama i umaci od sezama. Okusi su bogati, ali vrlo dobro balansirani: osjetit ćete sve što jelo sadrži, ali nijedan sastojak ne dominira”, otkriva nam suvlasnik Tomislav Sulić.

Ukusni jelovnik, idealan za toplije dane koji su pred nama, još jednom spaja brojna svjetska putovanja vlasnika bara i restorana “Jellyfish In Space”, kao i mnoštvo ideja koje su dobili na njima. Na prvi pogled, sve to može djelovati nespojivo, no kad se zagrebe ispod površine, dobivate rapsodiju nespojivih okusa po pristupačnim cijenama koje su ovdje neprikosnovene.

“Tri nova šarena koktela čija su imena inspirirana Putem svile”

Još jedna stvar na kojoj se ne štedi na ovom šarmantnom mjestu užitka, zadovoljstva i odlične zabave svakako su sastojci za „jake“ Jellyfish koktele koji su široko poznati. Uz klasične i “in house”, Jellyfish In Space s novim menijem donosi i tri nova šarena koktela čija su imena inspirirana Putem svile – mrežom karavanskih putova čiji je glavni cilj bio povezivanje Sredozemlja s istočnom Azijom.

“Han” (zeleni koktel) predstavlja dinastiju koja je sve to započela, “Asian craft” je šalica koja podsjeća na trgovinu porculanom, keramikom i slično, dok je “Europe” (koktel s pjenicom) simbol puta između Europe i Azije. Među ostalim koktelima, možete pronaći i “9000 km” (što je otprilike duljina Puta svile), “Marko Polo” (koji je svojim zapisima proslavio Put svile) te “Traveler” kao počast svim putnicima te slavne rute.

“Kao i s hranom, i ovdje se provlače okusi Puta svile, odnosno začina kojima se trgovalo. Na novoj karti mogu se pronaći arapski začini za kavu, sirup od čaja, liker od kave, đumbir, cordial od papra te lavanda. Nova ponuda predstavlja čistu demonstraciju svega što ne bi postojalo bez Puta svile. Kroz povijest, začini su bili  skupi i rezervirani samo za bogate. Razvojem Puta svile, ovi su se sastojci postupno širili i postajali dostupniji svima. Kroz novi jelovnik, želimo izraziti zahvalnost i odati počast svim sudionicima Puta svile koji su omogućili da danas cijela ta priča izgleda lagano i romantično, iako je u stvarnosti bila izrazito opasna i riskantna“, zaključuje Tomislav.

S prvim proljetnim danima, gosti “Jellyfish In Space” bara i restorana imat će priliku prepustiti se uživanju u novim, osvježavajućim okusima koji će ih odvesti na putovanje kroz svijet gastronomije i mašte.

Rezervirajte svoje mjesto na broj telefona 091 614 4464 ili putem web stranice, a tjedni program pronađite ovdje.

FotoPR
GastroJolie apetitePut svile na tanjuru i u koktelima: "Jellyfish In Space" predstavlja novi...

Facebook

99,687FanovaLajkaj