Torta od mrkve je klasik na uskrsnom stolu: Pripremamo ju po ovom provjerenom receptu

Blagdanska slastica kojoj ne možemo odoljeti.

Osim šunke, sira i vrhnja, mladog luka, rotkvica i neizostavnih jaja, za Uskrs se volimo počastiti i pokojim finim desertom. Blagdani su uvijek prilike da sebi i najmilijima pripremimo pravu gozbu i počastimo se svim delicijama koje inače ne pripremamo svakog dana – a za Uskrs je to često torta od mrkve. Tipičan američki carrot cake odavno je ušao na jelovnike Hrvata, a danas torte od mrkve pripremamo u brojnim verzijama – ova koju vam predstavljamo u nastavku nam je najdraža.

Sadrži kremastu bijelu čokoladu, sočan biskvit, zdravu mrkvu i naranču – za kick svježine. Uz to je meka i prozračna te nimalo teška, a kako ju možete ukrasiti malim zečićima ili pak ukrasnim mrkvicama, odlično će se uklopiti u uskrsnu stilsku tematiku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valentina Alborino (@deliziosetentazionidivale)

Sočna torta od mrkve i bijele čokolade

Sastojci:

  • 340 g mrkve oguljene i naribane na sitno
  • 100 g badema mljevenih ili sitno sjeckanih
  • 260 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 i ½ žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 i ½ žličica cimeta
  • 4 jaja
  • 240 ml ulja
  • 2 žličice arome vanilije
  • 400 g krem sira
  • 300 g bijele čokolade otopljene
  • ribana korica 1 naranče

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kalup premažite maslacem i donju površinu obložite papirom za pečenje.
  • Pjenasto izmiksajte jaja sa smeđim šećerom pa dodajte vaniliju i ulje. Brašno pomiješajte s cimetom, soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom, prosijte i dodajte smjesi. Na kraju umiješajte naribanu mrkvu (ili sitno sjeckanu) i nasjeckane ili mljevene bademe.
  • Smjesu izlijte u kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite 40-45 min. na 180 °C (provjera čačkalicom, ako izađe čista, biskvit je gotov). Izvadite da se ohladi dok pripremate kremu.
  • Za kremu otopite bijelu čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Krem sir pomiješajte s ribanom narančinom koricom. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro pomiješajte.
  • Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa. Prerežite ga na pola pa donju polovicu premažite s pola kreme. Stavite gornju polovicu pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji. Ohladite, no 30 min prije rezanja izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu.

GastroReceptiTorta od mrkve je klasik na uskrsnom stolu: Pripremamo ju po ovom...

Dugo iščekivan nastavak „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ od danas moguće je pogledati u Cinestar kinima – brojne poznate osobe nisu propustile premijeru u imax-u

Blitz i CineStar Cinemas su sinoć u IMAX-u okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Planet majmuna: Novo kraljevstvo“ američkog redatelja Wes Balla. Film koji posljednjih mjeseci željno iščekuje publika...

Ženska priča o majčinstvu i balansu između karijere i obitelji

Talk show „Ženska priča“ koji vodi Marijana Perinić sinoć se održao u klubu hrvatskih glazbenika SAX!, a ovoga puta tema je bila „U susret Majčinom danu“. Povodom majčinog dana,...

eNVy room slavi 20 godina! Što je obilježilo njihovo modno putovanje?

Na isti taj datum, samo dva desetljeća kasnije, Nikica Ivančević i Vjeko Franetović će u Rimac Campusu održati eNVy room reviju powered by 1664...

Ženska priča o majčinstvu i balansu između karijere i obitelji

Talk show „Ženska priča“ koji vodi Marijana Perinić sinoć se održao u klubu hrvatskih glazbenika SAX!, a ovoga puta tema je bila „U susret Majčinom danu“. Povodom majčinog dana,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram