Slatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Ovaj desert mogu pripremiti čak i oni koji nisu vični slastičarstvu.

Jedna ideja kako da si uljepšate dan je i ta da ispečete brz, lagan kolač koji će vam usrećiti nepce! To ne znači da satima trebate stajati pred pećnicom ni miješati kreme, već u pola sat pripremiti sočnu torticu, poput ove koju vam danas predstavljamo, a koja će vam poslužiti i za opuštanje i za uživanje u životu.

Ova brownie torta sočna je i izdašna, a uz dodatak sladoleda, orašastih plodova ili svježeg, proljetnog bobičastog voća bit će prava hedonistička bombica užitka. Naučite ju napraviti prema receptu u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

Sočna brownie torta

Sastojci:

  • 80 g maslaca + malo za mašćenje kalupa
  • 200 g tamne čokolade
  • 120 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 mala jaja
  • 70 g brašna
  • šaka orašastih plodova i/ili suhog voća bademi, brusnice – po želji
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 120 g tamne čokolade 70% kakaa
  • + 200 ml vrhnja za šlag
  • jagode i čokolada za ukrašavanje

Postupak pripreme:

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, kalup (okrugli, promjera 22 cm) obložite papirom za pečenje i još ga namastite maslacem.
  • Čokoladu i maslac narežite na sitno i otopite u mikrovalnoj pećnici, vadeći i miješajući svakih 20 sekundi. Možete otopiti i na pari. U to pjenjačom umiješajte šećer i sol, jaja koja ste ranije umutili, vaniliju, te na kraju brašno – nemojte dugo miješati, samo dok se poveže.
  • Presipajte u kalup, poravnajte površinu i pecite oko 15-17 minuta. Tada provjerite čačkalicom je li pečeno – ona ne smije izaći čista već mora imati komadiće smjese na sebi (ali ne tekuću smjesu). Tada je kolač gotov i možete ga izvaditi iz pećnice.
  • Pustite da se ohladi, a zatim izvadite iz kalupa.
  • Vrhnje za šlag zavrijte gotovo do vrenja, zatim presipajte preko usitnjene čokolade. Promiješajte dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim spremite u hladnjak na 30-ak minuta.
  • Kad se smjesa počne stiskati, izmiksajte je mikserom kako biste je učinili mekšom, popust moussea. Miksajte dok se krema ne zgusne i postane svjetlija. Premažite preko brownie baze.
  • Preostalih 200 ml vrhnja za šlag izmiksajte pa premažite preo kreme. Ukrasite po želji – primjerice ribanom čokoladom i svježim jagodama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli karmię ciało i zmysły (@werka.mlynczyk)

GastroReceptiSlatki recept po našoj preporuci: Brownie torta koja uvijek uspije

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Obiteljski hotel kraj plaže u kojem je svaki trenutak uživanje

Moderna udobnost ovdje vas priprema za sporiji tempo života. Svaki je trenutak pozivnica na proslavu sadašnjosti. Brojne zanimljive aktivnosti i gurmanska iskustva isprepliću se...

Zagreb dobio novu kraljicu – okrunjena je Lanett Whitney

Lanett Whitney izabrana je za novu Kraljicu Zagreba u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Lentu i cvijeće uručio joj je Dževad Halilović, a krunu joj je predala Kraljica...

Naša poznata modna stilistica Ivana Pavić priprema proljetno izdanje radionice Stilska jednadžba

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram