U Bella Formi predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica “Divlji u kuhinji“

Concept store Bella Forma s pomno odabranim proizvodima najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih brandova postala je prava oaza u centru grada za sve ljubitelje estetike i najnovijih trendova kada se radi o uređenju doma ili posuđu za pripremanje i posluživanje hrane. Prateći posljednje lifestyle trendove Bella Forma svojim se kupcima uvijek trudi ponuditi sofisticirane proizvode najbolje kvalitete.

Osim proizvoda Bella Forma svojim kupcima nudi i različite radionice na kojima posjetitelji imaju prilike naučiti nešto novo i zanimljivo.

Tako je ovoga četvrtka u trgovini Bella Forma predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica „Divlji u kuhinji“ autora Roberta Mlinarca i Melvina Burnića.

Kuharica je djelo dvojice autora, jednog pretežito lovca Melvina Burnića i drugog pretežito kuhara i pisca Roberta Mlinarca. Obojica hedonisti, dugogodišnji prijatelji, kuhari, pisci, padobranci, skijaši i još koješta.

Kuharica „Divlji u kuhinji“ donosi preko 120 originalnih recepata od mesa divljači ili šumskih plodova, svi su „kršteni“ originalnim imenima, a kao dio teksta su i vicevi, zabavni pasaži, te marginalije o hrani, namirnicama i kuhanju općenito. Kuhanje je demistificirano, pojednostavljeno, za svakog prosječnog kuhara/kuharicu.

Za razliku od velikih šefova i zanatskih tajni, autori su odlučili podijeliti sve što znaju o kuhanju sa širom publikom. Knjiga je autorsko djelo nastalo u Hrvatskoj, a sve namirnice, pribor, začini i ideje isključivo su domaći. Ova kuharica sa zanimljivim i maštovitim jelima dostupna je u trgovini Bella Forma.

Posebnom ugođaju doprinijele su članice lovačke udruge „Dama Dama“ koje su prisustvovale promociji .

Autori kuharice okupljenima u trgovini Bella Forma pripremili su dva namaza, jedan od mesa divljači, a drugi od šumskih plodova kako bi u lovačkim poslasticama mogli uživati i vegetarijanci. Namaz je poslužen uz domaći kruh koji je pripremljen od kukuruznog, raženog i polubijelog brašna.

Pripremljeni namazi i domaći kruh sljubljenu su s graševinom vinarije Škoro. Josipa Andrijanić, enologinja vinarije, istaknula je kako je iz ljubavi prema Požeškoj kotlini Miroslav Škoro kupio mali vinograd graševine u Mitrovcu, ponajboljem položaju Kutjevačkog vinogorja. Od pobrana grožđa nastalo i jedno vrlo posebno vino koje je na kutjevačkom Festivalu graševine 2016. ponijelo šampionsku titulu.
Vino je lijepe zlatnožute boje i izraženih zrelih voćnih aroma, punog i slasnog okusa odlično će se sljubiti s tjesteninama, jelima od bijelog mesa, ribe, telećim pečenjem i raznim vrstama zrelih sireva.

Za pripremu i posluživanje maštovitih lovačkih namaza autori kuharice koristili su posuđe poznatih svjetskih brandova koje možete pronaći na policama trgovine Bella Forma.

KitchenAid štapni mikser s 5 brzina isjeckat će i smiksati sve sastojke te time pripremanje hrane učiniti mnogo lakšim. Sastoji se od dva nastavka (20 i 33 cm) za miksanje i sjeckanje svih sastojaka. Također možete lako zamijeniti dva različita tipa oštrice; od drobljenja leda do sjeckanja kuhanog mesa i “mućkanja” mlijeka. Uz to, sjeckalica i mutilica, dodaci su koji proširuju kulinarske mogućnosti.

Chasseur posuđe od lijevanog željeza idealno je za kuhanje ili pečenje, zahvaljujući svojim neupitnim svojstvima: ravnomjerno distribuira toplinu, za dulje kuhanje uz uštedu energije, otporno na visoke temperature, upija i zadržava toplinu, održava hranu toplom te je kompatibilan sa svim vrstama štednjaka, uključujući i induktivne.

Fissler je jedna od najprestižnijih njemačkih robnih marki, a diljem svijeta uživa ugled proizvođača najboljeg posuđa. U skladu sa sloganom robne marke “Kuhaj i uživaj” tvrtka i njezina duga tradicija privlačni su svima koji strastveno uživaju u kuhanju. Bilo da se pripremate za ugodnu večer s prijateljima ili želite iznenaditi obitelj novim jelom, važno je samo iskustvo, senzualni užitak koji pruža pirjanje, sotiranje, miješanje i dodavanje začina. Za sve te posebne trenutke Fissler nudi prave kulinarske alate svima kojima je kuhanje strast.

Kuhanje u ekspres loncu znači minimum rada i maksimum pogodnosti: ušteda vremena, više vitamina, intenzivan okus i štednja energije. Zdravo kuhanje postaje jednostavnije i svestranije no ikad prije!

Uz lovačke namaze te domaći kruh i sljubljena je i nagrađena graševina vinarije Škoro koja je poslužena u Rosenthal čašama za vino. Rosenthal nudi čaše i dekantere za savršeno uživanje u svakom piću i u svakoj prilici. Čaše za vino, čaše za vodu i sok, kao i čaše za rakije uljepšat će zajednička druženja. DiVino čaše su tanke jasne estetike za znalce i sladokusce. DiVino nudi jednostavnu paletu različitih oblika i idealna je nadopuna svim linijama tanjura. Samo u odgovarajućim čašama vaše vino će razviti pravu aromu.

GastroJolie apetiteU Bella Formi predstavljena ekskluzivna lovačka kuharica "Divlji u kuhinji“

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram