Modni brend Mates predstavio kolekciju za ljeto – obožavamo njihovu nostalgičnu i lepršavu viziju

MATES predstavlja kolekciju “Sanja”, za ljeto 2024.

MATES, regionalno prepoznati dizajnerski brend, održao je samostalnu reviju povodom predstavljanja kolekcije “Sanja”, za ljeto 2024. godine. Dizajneri i kreativni direktori Saša Stević i Marko Ilijev još jednom su pomaknuli granice uobičajenog te kolekciju prikazali na dnevnoj reviji održanoj u Muzeju Jugoslavije u Beogradu. Kolekcija “Sanja” i samostalna revija brenda oslikali su i ulazak u godinu kada MATES slavi desetogodišnjicu postojanja.

Održani događaj predstavio je jedinstveno iskustvo za sve prisutne, u scenografiji koja lako vraća sjećanja i u kontrastu prikazuje monumentalni brutalistički prostor i eklektičnu, lepršavu kolekciju.

“Još jednom smo poželjeli da posjetitelje – prijatelje i suradnike brenda, kolege, stručnjake, influencere, smjestimo u centar intimne interpretacije i naših sjećanja. Kolekcija je predstavljena osmog travnja, kada je pomračenje mjeseca simboliziralo nostalgiju, spoj prošlosti i sadašnjosti i to se, možda sasvim slučajno, pogodilo s trenutkom kada prikazujemo komade kroz koje, ponovo, ne prateći strogo trendove, nastojimo da nekadašnje aktualne krojeve našom estetikom pretvorimo u komade koji postaju miljenici današnjice”, objašnjava Marko Ilijev, suosnivač, dizajner i kreativni direktor brenda MATES.

 

Prikazana kolekcija još jednom je ispričala priču iz života njenih stvaralaca i ovog puta inspirirana je slobodnom, nezavisnom, neustrašivom, hrabrom ženom, Sanjom

 

Sanja je neuhvatljiva, odvažna, smjela, ne poznaje granice i riječ nemoguće, uživa, voli zabave, voli modu, voli život. Sanja je moja mama. Svi smo mi pomalo Sanja. Zato, za sve nas, i ova kolekcija spaja romantiku, nježnost i jedan eklektični bunt koji svemu daje suštinu i smisao”, govori Saša Stević, suosnivač, dizajner i kreativni direktor brenda MATES.

Kao polazna točka za, naizgled ženstveniju kolekciju od prethodnih, pa ipak podjednako razigranu sa ženstvenošću i muškošću, ukazali su se video zapisi sa čuvene kamere “osmica”, iz obiteljske arhive jednog od kreativnih direktora brenda. Oslikavajući neopterećenost i ljepotu življenja kroz kadrove s primorja, ovi snimci na svojstven način romantiziraju taj period prošlosti, baš kao što kolekcija “Sanja” čini s današnjim vremenom.

Krojevi nastali dugogodišnjim zavirivanjem u Sanjinu garderobu

Sami krojevi nastali su dugogodišnjim zavirivanjem u Sanjinu garderobu, kombinirani s krojevima koji su danas već karakteristični za brend. Silueta kolekcije za ljeto je komforna, oslobođena, ali u kontaktu i sa strogim i jasnim formama, te oslikava avangardni pristup formalnom odjevanju.

“Željeli smo da komadi simboliziraju hedonizam, ali i pomaknut pristup s naše strane. Kaftan, kao ključni komad sezone vrlo lako oslikava cijelu kolekciju, lepršavo i živopisno, komforno iskustvo u gradu i na obali”, zaključuju Ilijev i Stević, MATES.

MATES je modni brend koji je u posljednjih deset godina ostavio značajan utjecaj na regionalnu modnu scenu svojim pristupom dizajnu, kreativnoj direkciji i prezentaciji. Ove godine, kada proslavlja desetogodišnjicu, brend iza sebe, osim brojnih zapaženih kolekcija, upisuje i doprinos uvođenju digitalnih revija i globalnih primjera na naše prostore, uključivanju značajnih spomenika kulture kroz lokacije za svoja predstavljanja, i suradnje s Galerijom Matice Srpske, s Mirjanom Marić, kojoj su posvetili istoimenu kolekciju te narativu koji okuplja brojne zaljubljenike u modu danas.

FotoPress
ModaModa vijestiModni brend Mates predstavio kolekciju za ljeto - obožavamo njihovu nostalgičnu i...

Joolz predstavlja svoja najnovija kolica inspirirana iskustvima tisuće roditelja

Joolz, svjetski najbrže rastući brand premium dječjih kolica, predstavio je najnoviju generaciju kolica - Joolz Hub2. Jedinstvena, kompaktna kolica koja besprijekorno kombiniraju najbolju udobnost...

Joolz predstavlja svoja najnovija kolica inspirirana iskustvima tisuće roditelja

Joolz, svjetski najbrže rastući brand premium dječjih kolica, predstavio je najnoviju generaciju kolica - Joolz Hub2. Jedinstvena, kompaktna kolica koja besprijekorno kombiniraju najbolju udobnost...

Facebook

99,687FanovaLajkaj