Od sada svakodnevno možemo putovati od Rijeke do Trsta vlakom!

A cijena karata uopće nije visoka.

Trst je nekoć bio omiljena shopping destinacija mnogih Hrvata, a iako je danas malo izgubio na glamuru te više nema taj zavodnički sjaj kapitalizma i shopping centara kojih i kod nasi ma u izobilju, ipak ga volimo posjećivati i na njegovim sunčanim ulicama ispijati Aperol Spritz. Baš zbog toga nas je razveselila vijest da se od srijede 24. travnja uvodi svakodnevna željeznička linija između Trsta i Rijeke, a koja će biti prva putnička linija vlaka na toj relaciji ikada!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Furio Zuliani (@fz_ts)

je najavio da će ova linija prometovati svakog dana od srijede do kraja rujna ove godine, a iz Trsta će polaziti s adrese Villa Opicina u 7:50 sati, dolaziti u Rijeku poslije 9 ujutro, te imati povratnu liniju iz Rijeke prema Trstu 18:25 sati. Osim stanica u Rijeci i Trstu, putnici će se moći ukrcavati i iskrcavati i na stanicama Opatija Matulji i Šapjane, u Hrvatskoj, te Ilirskoj Bistrici, Pivki, Divači i Sežani u Sloveniji, u oba pravca.

Vlak u pitanju je u vlasništvu Slovenskih željeznica, a ima ukupni kapacitet od 235 sjedala, uz mjesta za bicikle i dječja kolica. Također je omogućen i ulazak osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a svi putnici imaju pristup i besplatnom WiFi-ju vlaka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli doris (@d.o.r.i.s_s)

Ono što nas je dodatno zaintrigiralo za organiziranje kratkog putovanja u Trst vlakom je i činjenica da je cijena karata više nego povoljna. Naime, cijena karte na relaciji Trst-Rijeka iznosi 8 eura, a povratne 16 eura po odrasloj osobi. Djeca od 6 do 12 godina putuju za ukupno 6 eura, a djeca mlađa od toga besplatno. Vozni red je dostupan ovdje, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tash (@tjasha.z)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaOd sada svakodnevno možemo putovati od Rijeke do Trsta vlakom!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram