Ako vam treba dodatna doza jake kave da vas vrati u poslovnu rutinu, a nećemo se buniti ni ako osim ekstra šalice jake kave u kombinaciju dodamo i desert kojim ćemo si općenito zasladiti život. Tako smo pronašli recept za genijalni tiramisu espresso, vjerojatno najfiniju kombinaciju okusa koju možete zamisliti.
Kremasta tekstura tiramisua, meke piškote i jaki, razbuđujući espresso u ovom desertu -napitku ‘dižu iz mrtvih’ te nam vraćaju osmijeh na lice čak i za najnapornijih radnih dana, a priprema nije nimalo komplicirana, kao što možete pročitati u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Tiramisu espresso
Sastojci:
- čvrsto tučeno vrhnje
- mascarpone
- javorov sirup
- ekstrakt vanilije
- morska sol
- kocke leda
- vrući espresso
- nezaslađeni kakao prah
- piškote
Postupak pripreme:
- Napravite mascarpone kremu. Dodajte čvrsto vrhnje za šlag u zdjelu i umutite. Dodajte mascarpone, javorov sirup, ekstrakt vanilije i morsku sol i miksajte dok smjesa ne postane kremasta.
- Napravite latte. Dodajte leda u 2 čaše. Podijelite espresso u čaše. Svaki prelijte polovicom mascarpone kreme. Za ukrašavanje dodajte kakao prah i prosijte ga na vrh lattea. U svaku šalicu stavite jednu piškotu – u slast!
View this post on Instagram