Sredina tjedna uvijek nas umori, a ako vam kao i nama treba jedna jako ukusna gastro ‘dizalica’, imamo ideju – napravite si kućni Caramel Affogato i uživajte u slatkim i gorkim okusima, obilju kofeina i svemu najboljem što nam je talijanska gastronomija ikada ponudila. Naime, radi se o već poznatom spoju espressa i sladoleda, ali u ovoj verziji s dodatkom slatke karamele, omiljenog šećernog preljeva.
U ovom se napitku-desertu tako isprepliću sladoled od vanilije, gorčina jake kave i slatkoća karamele, a zbog osvježavajućeg, ledenog okusa, ovo je idealan desert za vruće dane koji dolaze. Recept vas čeka u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Caramel Affogato
Sastojci:
- Sladoled od vanilije
- Karamela sirup
- Espresso
Postupak pripreme:
Za pripremu ovog deserta treba vam desertna, lijepa čaša u koju ćete staviti kuglicu sladoleda od vanilije. Preko sladoleda prelijte prethodno skuhani espresso, idealno ne kipući te na vrh svega ‘izlijte’ domaći ili kupovni karamela sirup. Ako ga radite ručno, pazite da vam šećer pri rastapanju ne zagori, jer bi inače karamela mogla biti lagano gorka. Uživajte u hladnom sladoledu, vrućoj kavi i slatkoj karameli i podignite si ovim desertom svaki dan!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.