Kremasta torta od pistacija i jagoda je sve što želimo na svom stolu

Doslovno bismo ju jeli za doručak, ručak i večeru.

Pistacije, jagode i mrvljeni plazma keksi?

Što se nas tiče, zvuči kao odlično okusna kombinacija za proljetni desert koji će i okusom i izgledom biti jako primamljiv. Uz jednostavnu pripremu, ova torta od mascarpone sira i pistacija bit će vladarica vašeg stola bilo da ju poslužite za vikend na nekom druženju ili ju pak pripremite nekome kao rođendansku tortu. Ne uključuje paljenje pećnice, a uz dodatak bijele čokolade zadovoljit će i ljubitelje jako slatkih slastica. Pripremite ju prema uputama u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anja Dragović (@cusinamia)

Torta od pistacija i jagoda

Sastojci:

• 350 g mljevene plazme

• 125 g maslaca

• Vanilin šećer

• 50 g bijele čokolade

• 140 ml mlijeka

• 500 g mascarpone sira

• 300 g kreme od pistacija

• 40g bijele čokolade

• Jedna vrećica kremfixa

  • 50 g jagoda za dekoraciju i sjeckani lješnjak po želji

Postupak pripreme:

  • Umutite plazmu s otopljenim maslacem, zatim dodajte vanilin šećer, otopljenu bijelu čokoladu i mlijeko. Kad se sve lijepo sjedini, utisnite u pleh promjera 24 cm (u redu je i regularan od 26 cm), izravnajte i ostavite da se hladi u frižideru.
  • Umutite mascarpone, pa dodajte kremu od pistacija i otopljenu bijelu čokoladu i nastavite mikserom mutiti dok sve ne postane jako kremasto. Zatim smjesi dodajte kremfix i mikserom na najmanjoj brzini umutite kremu samo da se kremfix stopi s ostatkom smjese.
  • Na sloj od plazme prebacite kremu, poravnajte vrh i ostavite kolač najmanje 5 sati u frižideru da se lijepo stisne – a idealno bi bilo preko noći. Prije posluživanja na vrh torte narežite jagode na ploškice i sve po želji posipajte usitnjenim lješnjacima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ayşegül Altundağ (@ayseguls.bakery)

GastroReceptiKremasta torta od pistacija i jagoda je sve što želimo na svom...

Facebook

100,860FanovaLajkaj