Raffaello lokum: Ljetna slastica koja se ne peče

'Sultanove sarme' slatke su orijentalne delicije, ae kako da jednu i sami pripremite.

Volimo lagane ljetne deserte, koji nas osvježavaju i ujedno hlade, a upravo smo pronašli recept koji na vaš stol donosi upravo to. Ljetna Raffaello sultanova sarma, odnosno Raffaello lokum, zapeo nam je za oko na Instagram profilu @martinovicivona_slatko_i_slano, a odmah smo se zaljubili u jednostavnost i okusne spojeve ovog deserta.

Priprema od vas ne traži da palite pećnicu, a sastoji nisu komplicirani za nabavljanje – pa svakako ovog ljeta ovaj desert stavite na svoju ‘must-taste’ listu.

@martinovicivona_slatko_i_slano

Raffaello lokum

Sastojci:

  • 100 g kokosa
  • 1 l mlijeka
  • 3 vrećice vanilija pudinga
  • 50 g maslaca
  • 50 g bijele čokolade
  • Aroma vanilije
  • 7-8 žlica šećera
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • Mljeveni lješnjaci za dekoraciju

Postupak pripreme:

  • Puding skuhati u mlijeku pa dok je još uvijek vruć dodati maslac i čokoladu. Veliki pleh od pećnice posuti kokosom, pa vruć puding istresti preko.
  • Šlag umutiti. Puding ohladiti na sobnoj temperaturi pa premazati šlagom. Rezati veličinu po želji pa posuti lješnjacima i urolati (kada se već dobro ‘skorio’). Ostaviti u frižideru da se stisne. Okus je isti kao Raffaello kuglica.
@martinovicivona_slatko_i_slano
GastroReceptiRaffaello lokum: Ljetna slastica koja se ne peče

Facebook

99,687FanovaLajkaj