Ovih sparnih dana rashladit ćemo se domaćim cheesecake sladoledom

Tako neodoljiv spoj okusa.

Vrućine i sparine ovih dana su nesnosne – u pojedinim dijelovima zemlje živa na termometru navodno je prešla preko 40 stupnjeva, a nama je jedino na pameti kako se što bolje i brže rashladiti. I tako smo odlučili napraviti domaći sladoled s okusom cheesecakea, mnogima najfinijeg i najdražeg kolača!

Uz dodatak malina i malo čokolade, ovaj jako jednostavan desert istovremeno će vam i rashladiti i zasladiti život, a recept pronađite u nastavku – stvarno je brzo gotov.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Paradiso del gelato (@paradiso_del_gelato)

Cheesecake sladoled

Sastojci: 

  • 250 grama mascarpone sira
  • 350 grama slatkog kondenziranog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja s 30 posto masnoće
  • 100-150 grama sitno mrvljene Plazme
  • 100 grama malina
  • Par žlica pekmeza od malina
  • Po želji naribana bijela ili tamna čokolada

Postupak pripreme: 

  • Kratko umutite mascarpone sir i kondenzirano mlijeko. Posebno umutite slatko vrhnje. Zatim spojite obje smjese i sve nježno špatulom sjedinite dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte i sitno mrvljenje Plazma kekse, malo naribane čokolade i sve sjednite.
  • U posudicu za sladoled presipajte malo smjese, lijepo rasporedite, pa dodajte 1-2 žličice pekmeza od maline koji ste na par minuta rastopili na pari. Kružnim pokretima štapićem pomiješajte smjesu i pekmez kako biste dobili uzorak ‘mramora’. Preko stavite maline i sve dodatno posipajte sa žlicom mrvljenih keksa. Postupak ponovite u drugoj čaši te ponavljajte sve dok imate materijala. Poslužite dobro ohlađeno!

GastroReceptiOvih sparnih dana rashladit ćemo se domaćim cheesecake sladoledom

Volite vrhunski gin? Zanimat će vas ova limitirana Old Pilot’s edicija

Već itekako poznata i višestruko svjetski nagrađivana, hrvatska craft destilerija, poznata po svojoj izuzetnoj kvaliteti i bogatoj avijatičarskoj baštini, specijalizirana za proizvodnju vrhunskog gina...

Facebook

99,687FanovaLajkaj