Jeste li ikada pokušali naribati lubenicu? Zbog ovog recepta ćete poželjeti!

'Shaved watermelon' najnoviji je trend s TikToka, a koji za čas posla lubenicu pretvara u najfiniji sladoled.

Ljeto je tek počelo, ali njegov je dolazak obilježio prvi pravi toplinski val ove godine te skakanje žive u termometru i do 40 stupnjeva u nekim dijelovima zemlje. Iako su temperature sada opale, a u gradovima se ponovno da živjeti, lubenice su stigle na tržnice, a mi se njima sladimo svakog dana. Okus lubenice svakako je okus ljeta – osvježavajuć, sladak i lagan, a nakon što smo lubenicu jeli u salatama i u formi sladoleda na štapiću, sada smo na TikToku pronašli i recept za ribanu lubenicu!

Iako zvuči čudno, jer najčešće ribamo mrkvu, krumpir, tikvice ili pak jabuke, i lubenica se može naribati te tako pretvoriti u najfiniji ledeni sladoled s malo kalorija, a puno bogatog okusa. Evo kako da ga pripremite.

‘Shaved watermelon’ sladoled

Sastojci:

  • 1 lubenica
  • Med
  • Dodaci po želji (npr. grčki jogurt, svježa menta, malo limunovog soka)

Postupak pripreme:

  • Lubenicu prerežite po pola, a zatim na kockaste kriške. Izvadite ih, odnosno odvojite od korijena lubenice i stavite na pladanj te zamrznite preko noći. Kada se lubenica dobro zaledila, ujutro (ili kada vam već odgovara) ju izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi oko 3-5 minuta. Uzmite ribež te krenite ribati kockaste kriške lubenice u zdjelu.
  • Naribajte lubenicu u zdjelu te zatim smjesu raspodijelite u zdjelice ili čaše, prelijte s malo meda ili nekog drugog slatkog sirupa (a i ne morate) te joj na vrh dodajte malene listiće mente – za svježinu okusa i za dekoraciju. Poslužite odmah i uživajte u instantnom osvježenju!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PUESTO (@eatpuesto)

GastroReceptiJeste li ikada pokušali naribati lubenicu? Zbog ovog recepta ćete poželjeti!

Facebook

99,687FanovaLajkaj