Pavlova tortice u obliku školjki? Znamo kako pripremiti ovaj preukusan desert!

Verzija poznatog deserta u najljepšem izdanju dosad.

Pavlova torta je neosporno jedan od najpoznatijih deserata svijeta – hrskave kore od bjelanjaka, svježe voće i slatka krema čine ovu poslasticu hitom već desetljećima, a kušali smo ju u raznim kombinacijama – od one s jagodama, preko kokosa i čokolade. Sada pak na naše stolove dolaze okusom identične, a izgledom iznimno šarmantne mini Pavlove u formi školjkica, simbola ljetnih mjeseci!

Naime, recept za ove slatke zalogajčiće iznimno dekorativnog izgleda pronašli smo na Instagram profilu food blogerice @mamma_pavlova koja je podijelila svoj recept za divne Pavlova školjkice. Recept smo za vas raspisali u nastavku.

Pavlova školjkice

Sastojci:

  • 4 velika bjelanjka
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 žličica kukuruznog škroba (alternativa je 3 žličice brašna)
  • 1/2 žličice vinskog praška za pecivo (alternativa je 1 žličica soka od limuna ili octa)
  • 1 1/4 šalice vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 šalica narezanih svježih jagoda
  • 1/4 šalice zdrobljenih pistacija (po želji)

Postupak pripreme:

  • Zagrijte pećnicu na 170 °C te postavite papir za pečenje na lim. Istucite bjelanjke mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi (oko 5 minuta). Dodajte pola količine šećera i tucite još 30 sekundi. Dodajte preostali šećer i tucite velikom brzinom dok bjelanjci ne dobiju tvrde i sjajne vrhove (oko još 2 minute). Dodajte ekstrakt vanilije i tucite još jednu minutu. S pomoću špatule u smjesu dodajte kukuruzni škrob ili brašno te prašak za pecivo/sok od limuna/ocat.
  • Rasporedite smjesu u kalupe u obliku školjaka te ih stavite na pripremljeni lim za pečenje. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, a temperaturu smanjite na 90 °C. Pecite oko 90 minuta, dok se smjesa ne učvrsti i osuši. Isključite pećnicu, ali ostavite da se Pavlova ohladi unutar nje.
  • U međuvremenu napravite preljev. U zdjeli mikserom istucite vrhnje, šećer i vaniliju na srednje jakoj brzini dok se ne oblikuju tvrdi vrhovi.
  • Izvadite ohlađene Pavlova školjkice iz kalupa te na njih stavite preljev i nadjev od svježeg voća.Poslužite odmah i uživajte u bogatom okusu.

GastroReceptiPavlova tortice u obliku školjki? Znamo kako pripremiti ovaj preukusan desert!

Facebook

100,860FanovaLajkaj