Ljetna sezona dobila je svoj potpis i u restaurantu na glavnom zagrebačkom trgu.
Naime, Johann Franck stalno se razvija kako u pogledu evenata i ponude pića, tako i u segmentu ponude hrane. Već neko vrijeme kuhinju ovog šarmantnog restauranta vodi “hrvatski zet” iz Južnoafričke Republike – Steven Pieters koji u svom pristupu sve više unosi promjene na zagrebačkoj gastro sceni.
Tako je za ovu priliku dao zadatak mladom kuharu Damiru Baji da osmisli ljetni menu koji će u sklopu terase i novootvorenog wine bara “Glass & Bottle” zasigurno oduševiti posjetitelje. Tako su se u ponudi našli: Beef Steak odležan u marinadi s pečenim batatom i plavim krumpirom u kori, dimljenom riccotom i zapečenom koštanom srži, Filet orade u crustu od crnog sezama sa sotiranom jasmin rižom i blitvom, poslužen sa sorbetom od limuna i maslina, Losos Gravlax s ledom od lubenice, aioli menta umakom i hrskavim sezamom, Hladna juha od krastavaca i avokada s pestom od kopra i creme fresh s anisom, Beef Tartar s dimljenom salsom i creme fresh umakom, serviran sa prepeličjim jajima i tostiranim raženim kruhom, Hobotnica kuhana u soku od cikle na pudingu od maslinovog ulja servirana s ukiseljenim tikvicama, Risotto od taleggio sira s kremom od boba, graška i mente i sotirane kozice sa hrskavim drniškim pršutom, Janjeći kotleti sa grilanim mahunama, sotiranim krumpirom na smeđem maslacu i prahom od timjana i kima, Ribeye steak urugvaj, odležan u marinadi s rostiem od krumpira i crnog češnjaka, gelom od naranče i infuziranim mladim lukom.
Ako vam nisu dovoljni nazivi jela, potrebno je samo baciti oko na fotografije hrane koja vas čeka u ovom omiljenom okupljalištu Zagrepčana…