Jeste li već otkrili što se krije iza vrata Food Experta?

Novi gastro vjetrovi nedavno su zapuhali Zagrebom, u kojem je na adresi Jurišićeva 28 svoja vrata nedavno otvorilo novo It mjesto za pobornike zdrave kuhinje i načina života.

Kao bistro i trgovina u jednom Food Expert za svakoga nudi ponešto, no odlično iskustvo je zajamčeno – od ukusno pripremljenih obroka za svako doba dana do bogate ponude bio certificiranih domaćih i stranih proizvoda za one najzahtjevnijeg nepca, Food Expert se od prvog dana upisao na gastronomsku kartu Zagreba i Hrvatske.

Ideju o pokretanju prvog raw food bistroa i trgovine u jednom potekla je iz sve veće potražnje za domaćom hranom koja osim zdravih sastojaka na stol donosi i nešto drugačije od dosadašnje ponude. Tako se u ponudi bistroa na licu mjesta mogu iskušati raw food kombinacije domaćeg svježeg povrća, orašastih plodova i tropskog voća i povrća uz dodatak, kako je istaknuo osnivač Food Experta Vanja Sneller, najpotentnije superhrane iz cijelog svijeta, kao što su chia sjemenki, alge i maca prah.

„Početna zamisao bila je kako spojiti zdravo i ukusno te istovremeno dokazati da načini pripreme raw hrane mogu biti maštovitiji i kreativniji od onih tradicionalnih. Ovakva prehrana može poslužiti i kao dijeta za mršavljenje i čišćenje organizma ili jednostavno za poboljšanje općeg zdravlja i imuniteta, stoga se nadamo da će kroz naša jela i sastojke koje koristimo Zagrepčani upoznati sve prednosti raw food delicija“ – poručio je Sneller, koji je za uređenje bistroa i trgovine angažirao cijenjenog arhitekta Marija Furčića.

Ponuda Food Expert bistroa je uistinu raznovrsna, a boje i mirisi sezonskih namirnica iz domaćeg uzgoja obećavaju pravu gozbu svima koji se po raw pripremljeni zalogaj odluče uputiti u sam centar grada. Svježe cijeđeni sokovi, kombinacije od sezonskog voća za doručak i maštovito pripremljena glavna jela od tjestenine, proljetnih rolica, salata i sushija nude pravu eksploziju okusa koju može smiriti samo podjednako ukusan desert od voća ili čokolade. Za one koji neke od ovih recepata žele iskušati u vlastitim kuhinjama, Food Expert trgovina nudi bogat izbor bio certificiranih i bezglutenskih artikala, dodataka prehrani, ulja, začina i ekstrakata. Od napitaka u ponudi se mogu naći biljna mlijeka, kokosova voda i mlijeko, guarana cola i aloe vera napitak.

Zagrepčani, ali i sve brojniji turisti na zagrebačkom asfaltu iz dana u dan otkrivaju jedinstveni raw food koncept u hrvatskoj metropoli. A što se krije iza vrata Food Experta istražite i sami!

 

GastroJolie apetiteJeste li već otkrili što se krije iza vrata Food Experta?

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram