Dva najdraža deserta u jednom: Brownie-tiramisu za kišne dane

Doslovno ne možemo zamisliti bolji i dekadentniji comfort food kolač.

Čini se kako se ljeto nakon tri mjeseca svakodnevnog prženja ugasilo u par sati – jesen je stigla, izvukli smo kišobrane i balonere iz ormara, uživamo u vrućim napitcima kao i comfort food hrani koju najviše volimo jesti pod dekicama, ispred TV-a, uz omiljene serije. Ako vam ovog kišnog rujna tako treba neki novi recept za slasticu uz koju ćete zaboraviti sve brige te uživati u kućnoj atmosferi, preporučujemo vam da isprobate napraviti brownie-tiramisu kolač!

Spoj bogatog čokoladnog biskvita i tiramisu kreme u ovom desertu zadovoljit će ljubitelje i jednog i drugog klasičnog deserta, koji su ovdje na najbolji način spojeni u jedno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maddie & Jules (@kitchen_bythesea)

Brownie-tiramisu kocke

Sastojci:

Za brownie biskvit:

  • 227 g maslaca
  • 400 g tamne čokolade grubo nasjeckane
  • 60 g nezaslađenog kakaa u prahu
  • 120 g brašna
  • 5 jaja
  • 140 g smeđeg šećera 140 g
  • 200 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • espresso prah (30 ml)

Za tiramisu kremu:

  • 226 g mascarponea
  • 240 ml vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1⁄4 žličice soli
  • 1 mahuna vanilije
  • espresso prah (30 ml)

Dodatno za posipanje:

  • 3 žlice nezaslađenog kakaa u prahu

Postupak pripreme:

  • Prvo trebate ispeći biskvit. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, potom u manjem loncu na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi, a zatim ostavite čokoladnu smjesu sa strane da se ohladi.
  • Dok se čokolada hladi, prosijte brašno, espresso prah i kakao prah u malu zdjelu za miješanje. Ostaviti sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, šećere, sol i vaniliju. Mikserom umutite velikom brzinom dok se smjesa ne zgusne.
  • Nježno umiješajte ohlađenu čokoladu u smjesu od jaja. Dodajte brašno, kakao prah i espresso prah i umiješajte brzo, ali nježno. Ulijte smjesu u kalup koji ste prethodno premazali maslacem. Pecite dok vrh ne izgleda malo napuknut i bude mekan na dodir, oko 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi na rešetki prije nego što stavite kremu.
  • Dok se biskvit hladi, napravite tiramisu kremu i to tako da u velikoj zdjeli pomiješajte mascarpone sir i vrhnje. Tucite na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedini. Dodajte šećer, sol, pastu od mahune vanilije i espresso prah. Nastavite miksati srednjom brzinom minutu do dvije. Na ohlađeni brownies biskvit s pomoću lopatice ravnomjerno rasporedite kremu i pospite kakao prahom.
  • Dobro sve ohladite i kada se kolač lijepo stegnuo, narežite ga na kocke i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maddie & Jules (@kitchen_bythesea)

GastroReceptiDva najdraža deserta u jednom: Brownie-tiramisu za kišne dane

Otvorenje nove zagrebačke kazališne scene

Tijekom večeri, gosti su imali priliku razgledati prostorije novog kazališta, ali i uživati u popularnoj predstavi "Ja, trudnica" Kerekesh Teatra. Predstava je do sada odigrana više od...

Facebook

99,687FanovaLajkaj