Ovaj presladak običaj u Švicarskoj najavljuje jesen, a u glavnoj ulozi su kravice!

Rastopili smo se kada smo ovo vidjeli.

Švicarska je zemlja skijaša, bogatog stanovništva, zadivljujućih planina i šarmantnih livadica i jezera, ali i alpskih kravica koje igraju glavnu ulogu u jednom jesenskom običaju ovog naroda. Naime, radi se o svojevrsnoj simboličnoj proslavi dolaska jeseni, a koja se obilježava tako da alpske kravice ove zemlje sa svojih zelenih pašnjaka kreću u šetnju do svojih staja, gdje ostaju do proljeća. Predvođene pastirima u narodnim nošnjama te s vijencima od cvijeća, švicarske krave prošeću ulicama gradića te tako ispraćaju ljeto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Belle Suisse (@bellesuisse)

Ova se tradicija inače naziva ‘Désalpes’ na francuskom ili “Alpabzug” na njemačkom te nikako nije neka tvorevina nastala za turiste – upravo suprotno. Svake godine se održava već preko 3 stoljeća! Osim cvjetnog marša kravica, posjetitelji mogu svjedočiti i tradicionalnom jodlanju i plesanju lokalaca.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tom Durrer (@tom_durrer)

Nakon uživanja u kulturnoj ponudi ovog eventa, turisti se obično vole pogostiti i nekim od lokalnih specijaliteta – tradicionalnim sirom, čokoladom i raznim tipovima narezaka. Možete popiti i čašu kravljeg mlijeka te u konačnici sve privesti kraju kupnjom neke od pletenih vesta ovog kraja. Dakle, ‘Désalpes’ je događaj koji vam nudi sve – i atraktivne manifestacije i slatke kravice, dobru hranu kao i nešto za shopping. Što više možete poželjeti? Ako imate priliku posjetiti Švicarsku do kraja rujna, sve to možete iskusiti iz prve ruke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patrick Aegerter (@alpenbild.ch)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli newinzurich (@newinzurich)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaOvaj presladak običaj u Švicarskoj najavljuje jesen, a u glavnoj ulozi su...

Facebook

99,687FanovaLajkaj