Najfiniji jesenski obrok: Kremasti rižoto s bundevom

Uz malo sastojaka i malo vremena da vrlo ukusnog i zdravog jela.

Znate one jesenske dane koji su tmurni i traže da unesemo malo topline u svoj život? Recimo, nama je ovaj tjedan tako započeo, s potrebom da kod kuće palimo svijeće, uživamo u domaćim jelima i toploj šalici čaja. I taman kad smo pomislili da smo već iscrpili svu inspiraciju kada je riječ o kreiranju comfort food jesenskog jelovnika za svakodnevni ručak, sjetili smo se da bismo mogli napraviti kremasti rižoto od bundeve!

Bundeva je kraljica jeseni. Bogata je vitaminima, mineralima i vlaknima, a svakom obroku daje i dozu živosti zahvaljujući svojoj predivnoj, žarkoj boji. Ovog puta vam ju donosimo u receptu za rižoto koji se jednostavno priprema, a treba vam i tek nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće. U slast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cooking With Wine (@cooking_with_wine)

Rižoto od bundeve:

  • 1.5 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 400 g riže
  • 200 g butternut bundeve
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 3 žlice maslaca
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • parmezan

Postupak pripreme:

  • Operite rižu i stavite je sa strane.
  • Bundevu ogulite, nasjeckajte na kockice, začinite maslinovim uljem, soli i paprom te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dvadesetak minuta.
  • Usitnite luk i češnjak pa ih kratko prodinstajte na ulju dok se ne zacakle. Zatim im dodajte rižu, a kada riža postane staklasta i pusti miris, dodajte vino. Ostavite nekoliko minuta da se krčka, dok tekućina ne ispari. Podlijevajte polagano temeljcem, promiješajte i pustite da se kuha dok tekućina ne ispari pa ponavljajte postupak sve dok riža ne omekša.
  • Dio pečene bundeve stavite sa strane, a ostatak zgnječite i dodajte u rižu. Kada je riža gotova, dodajte tri žlice maslaca te začine. Sve dobro promiješajte i poslužite uz dodatak kockica ostatka pečene bundeve. Po želji pospite parmezanom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diane-Karell (@confessions_lyonnaises)

GastroReceptiNajfiniji jesenski obrok: Kremasti rižoto s bundevom

Ružičasta povorka podrške obilježila 25. Dan ružičaste vrpce

Tradicionalnim okupljanjem ispred Hrvatskog narodnog kazališta, 25. put zaredom, obilježen je Dan ružičaste vrpce u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska. Ova emotivna i plemenita manifestacija okupila je brojne...

Facebook

99,687FanovaLajkaj