Zeleni ljiljan kao idealna sobna biljka čak i za one koji ne znaju ništa o vrtlarstvu

Obožavamo zelenilo u interijeru, a ova biljka unijet će dozu svježine u bilo koju sobu.

Obožavamo bujno zelenilo u interijeru, ali ponekad nam se čini kako je sobne biljke tako teško održavati – mnoge lako uvenu, a potraga za onima koje će opstati u svim uvjetima čini se beskrajnom i ponekad uzaludnom. Orhideje divno izgledaju, ali im sve smeta, a sukulenti su divni, ali maleni, pa ne unose dovoljno svježine zelenila u prostor. Ako i vas muče ovakvi problemi, jedini odgovor na muke koji vam možemo ponuditi je kupnja takozvane ‘spider plant’, divne sobne biljke koja se lako održava, brzo raste i unosi dašak prirode u bilo koju prostoriju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @pepineurope

‘Spider plant’ biljka kod nas se naziva i zelenim ljiljanom, a ime je dobila po svojim dugim listovima koji podsjećaju na paukove noge. Originalno zeleni ljiljani potječu iz Južne Afrike, a danas ih se može pronaći u cvjetnim centrima diljem svijeta – pa tako i kod nas.

Prepoznatljiva je ova biljka po svojim, dugim, zavojitim i tankim zelenim listovima koji su ispresijecani bijelim prugama. Ako ih se uzgaja u većim posudama, zeleni ljiljani mogu doseći impozantnu veličinu, ali izgledat će i vrlo šarmantno i u manjim teglicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tiny_Tree_Gallery (@tinytreegallery)

Osobito je zeleni ljiljan danas popularan u gusto naseljenim područjima, kao što su veliki gradovi, jer divno i vrlo efikasno pročišćava zrak. Tako je istraživanje koje je provela NASA dokazalo kako je zeleni ljiljan najefikasnija sobna biljka kada je riječ o čišćenju zraka. Uklanja ugljikov monoksid, pa je ova biljčica vaš saveznik ne samo u stvaranju lijepog i ugodnog interijera, već i u kreiranju zdravijeg životnog okruženja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pauline McAvoy Heaphy (@paulanneflowers)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Steve (@plantsgardensadventures)

Jolie domInterijeriZeleni ljiljan kao idealna sobna biljka čak i za one koji ne...

Kako je jesensko izdanje stilske jednadžbe spojilo modu i umjetnost?

Upravo jedno takvo druženje održalo se ove subote u centru Zagreba u galeriji i aukcijskoj kući Artmark na edukacijskoj radionici odijevanja za žene Stilska Jednadžba koju organizira modna...

Facebook

99,687FanovaLajkaj