Juha od kestena: Ozbiljna okusna konkurencija kremastoj juhi od bundeve

Alternativa popularnim toplim juhama koje tijekom jeseni jedemo svakog dana.

Juhe su nam omiljena jesenska hrana – mogu biti obrok same za sebe, ali i predjelo ili pak ukusan comfort food uvečer, dok gledamo TV. Kremaste, bogatog okusa i hranjive, jednostavan su način kako da si zagrijemo i dušu i tijelo te pritom još i unesemo zdrave namirnice, poput povrća ili orašastih plodova, u organizam.

Iako su u jesen neosporno najpopularnije opcije krem juha koje pripremamo juha od buče iliti bundeve i juha od vrganja, mi vam donosimo recept za juhu od kestena – jer je jednako ukusna, a lako se priprema. Plus, glavni sastojak možete pronaći krenete li u šetnju šumama, s obzirom na to da je tlo trenutno puno kestena spremnih da se skuhaju u najfinije delicije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tasty Twist Recipes (@tastytwistrecipes)

Juha od kestena

Sastojci:

  • 400 g pečenih i oljuštenih kestena
  • 1600 ml povrtnog temeljca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • 2 manja poriluka
  • 4 stapke celera
  • sol i papar
  • punomasno vrhnje za serviranje
  • manja šaka sjeckanog peršina za serviranje

Postupak pripreme:

  • Najprije ispecite kestene. Pecite ih na vatri ili u pećnici, svejedno, bitno je da prvo na svakom kestenu zarežete maleni križić nožem. Zatim kestene stavite u lonac s vodom i pustite da voda proključa. Zatim kestene ocijedite te prebacite u posudu za pečenje. Stavite kestene peći u pećnici na 220 stupnjeva, 20 do 25 minuta.
  • Kada su kesteni pečeni, izvadite ih i zamotajte u krupu da odstoje i odmore nekoliko minuta. Dok kesteni odmaraju, vi prodinstajte na maslinovom ulju nasjeckani poriluk i celer. Dodajte zatim grubo nasjeckane kestene, pržite ih minutu te onda dodajte temeljac, muškatni oraščić, sol i papar. Dovedite tekućinu do vrenja, onda smanjite vatru i kuhajte još pola sata.
  • Pustite da se zatim juha malo ohladi, a onda ju štapnim mikserom blendajte kako biste dobili divnu kremastu teksturu. Juhu poslužite uz žlicu kiselog vrhnja i malo nasjeckanog peršina i kestena. U slast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rina Thoma (@la_dolce_rina)

GastroReceptiJuha od kestena: Ozbiljna okusna konkurencija kremastoj juhi od bundeve

Facebook

99,687FanovaLajkaj