Medvedgradske glazbene večeri: novi izvođači, stara utvrda i uvijek odlična svirka

Nastupima vrhunskih glazbenika Medvedgradske glazbene večeri i ove će godine od 12. do 14. srpnja obogatiti ljetnu kulturnu ponudu Zagreba.

Medvedgradske glazbene večeri, koje su srpanj u Zagrebu učinile zabavnim i uzbudljivim za sve koji ljeto provode daleko od morske obale, i ove će godine na Medvedgradu okupiti zvučna imena regionalne glazbene scene. Izvođači The Bambi Molesters (srijeda, 12.07.), Amira Medunjanin (četvrtak, 13.07.) i Kries (petak, 14.07.), odlična atmosfera i glazbena ostvarenja različitih žanrova razlozi su zašto ponovno posjetiti ovaj boutique festival s najljepšim pogledom na hrvatsku metropolu.

No, nisu zanemarene ni mlade snage. I ove će godine u programu Akustika na vrhu kule nastupiti nekoliko zanimljivih domaćih imena nove generacije – zagrebačka folk-blues skupina Nellcote (srijeda, 12.07.), alt-rock skupina Mnogi Drugi (četvrtak, 13.07.) i koprivnička etno-folk-rock skupina Ogenj (petak, 14.07.) izvrstan su uvod u trodnevnu glazbenu poslasticu.

Kao što glazbeni znalci već znaju, ovo nije prva godina da se Medvedgradske glazbene večeri mogu pohvaliti biranim programom. Organizatori događanja – Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Park prirode Medvednica – do sada su na pozornicu unutar drevnih zidina doveli umjetnike kao što su Jelena Radan, Rundek Cargo Trio, Jasna Bilušić i Dinko Appelt, Zoran Predin i Damir Kukuruzović, Django group, Meritas, Tamara Obrovac Transhistria quartet, Detour, Pavel, Sara Renar, Urban&4, Elemental i Luce. U suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr – Akustika, od mladih umjetnika publici su se u protekle tri godine predstavili Queen of Sabe, NLV, Nina Romić, Auguste, Dina Rizvić, Voland Le Mata, For i Side project.

Program 2017. sufinanciran je sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Turističke zajednice grada Zagreba i dio je ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul. Više informacija o programu možete pronaći na web stranicama organizatora www.centarcesarec.hr i www.pp-medvednica.hr.

Ovogodišnje Medvedgradske glazbene večeri još jednom će osigurati mjesto okupljanja ljubitelja kvalitetne glazbe i postati nezaobilazan kulturni događaj. Pridružite nam se i vi!

INFORMACIJE O PROGRAMU

Srijeda, 12.07.2017.

THE BAMBI MOLESTERS u 21 h
Akustika na vrhu kule: Nellcote u 20 sati
cijena 65/85 kn

Četvrtak, 13.07. 2107.

AMIRA MEDUNJANIN u 21 sat
Akustika na vrhu kule: Mnogi Drugi u 20 sati
cijena 125/145 kn

Petak, 14.07.2017.

KRIES u 21 sat
Akustika na vrhu kule: Ogenj u 20 sati
cijena 65/85 kn

INFORMACIJE O ULAZNICAMA I PRIJEVOZU

U pretprodaji je dostupno 230 pojedinačnih ulaznica, koje se mogu nabaviti putem web stranice www.ulaznice.hr i na prodajnim mjestima istog sustava: Glazbena knjižara Rockmark, TISAKmedia, Aquarius Records, Croatia Records… Program Akustika na vrhu kule ne plaća se posebno i njemu će moći nazočiti trideset dovoljno brzih kupaca koji pri kupnji pojedinačnih ulaznica izaberu dodatni spomenuti program.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program se seli u zamjenski prostor- kino Kinoteka u Kordunskoj ulici br. 1.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz od Šestinske crkve do Medvedgrada. Polazak prvog minibusa je ispred Šestinske crkve u 18.30 h, uz kružne vožnje do 20.45 h. Nakon iskrcaja do Medvedgrada ima još desetak minuta hoda. Ulaz publike u prostor Medvedgrada predviđen je od 19:00 h, a povratak  je organiziran po završetku koncerta.

Za posjetitelje su predviđena mjesta za sjedenje, a mogu se ponijeti i vlastiti jastuci, dekice ili stolčići za potpun ugođaj ovog iznimnog glazbenog doživljaja s pogledom na Zagreb noću. Kao i svake godine, osim pozitivne energije i udobnih cipela, posjetitelje se podsjeća da ne zaborave ponijeti vestu, jer na Medvednici i ljeti može biti prohladno.

 

LifestyleKulturaMedvedgradske glazbene večeri: novi izvođači, stara utvrda i uvijek odlična svirka

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram