Za zadnje trzaje jeseni pripremite si tiramisu s neobičnim sastojkom!

Nama se ova kombinacija dosta sviđa, iako smo isprva bili skeptični.

Kada pričamo o tiramisuu, većinom mislimo na klasiku – kakao, mascarpone i kavu. No, ponekad volimo s tim talijanskim desertom i eksperimentirati, pa tako dodajemo kremu od pistacije, jagode, kokos ili pak bundevu! Da, znamo, ne zvuči kao da ide skupa, ali nakon što smo probali, mi smo se oduševili jesenskim tiramisuom s bundevom.

Jarka narančasta nijansa kreme, kakao, kava i piškote odlično se slažu, priprema nije teška, a okus je fantastičan. Dakle, ako želite još malo uživati u bogatim okusima sezonskih plodova jeseni, ovo je kolač koji se treba naći na vašem stolu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Veronika Žmolilová (@veruzmolilova)

Tiramisu od bundeve

Sastojci:

  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 0,50 šalice smeđeg šećera
  • 1,50 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 0,25 žličica muškatnog oraščića
  • 2 šalice mascarponea
  • 1 šalica vrhnja za šlag
  • 200 ml espresso
  • 0,25 šalice šećera
  • 32 piškote

Postupak pripreme:

  • Prvo pripremite pire od bundeve. Jednostavno skuhajte količinu bundeve koju želite (ne mora sve ići u kolač, ostavite dio za neko drugo jelo), skuhajte ju u vodi i ispasirajte te procijedite kako biste dobili kremastu smjesu.
  • Zatim u zdjeli pomiješajte pire od bundeve, smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić. Miješajte ručnim mikserom ili pjenjačom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte mascarpone sir i dobro sjedinite. Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok krema ne postane lagana i pahuljasta. Ostavite sa strane.
  • U plitkoj zdjeli pomiješajte espresso sa šećerom dok se šećer potpuno ne otopi.
  • Piškote kratko umačite u kavu, samo nekoliko sekundi sa svake strane, kako se ne bi previše natopile. Polovicu piškota složite na dno posude za pečenje u ravnom sloju. Ako je potrebno, prepolovite piškote da pokrijete cijelo dno.
  • Na sloj piškota nanesite polovicu kreme od bundeve i ravnomjerno je rasporedite. Ponovite postupak: još jednom umačite piškote u kavu i složite ih preko kreme, zatim prekrijte preostalom kremom od bundeve i zagladite površinu.
  • Pokrijte tiramisu i ostavite ga u hladnjaku najmanje 8 sati ili preko noći kako bi piškote omekšale, a krema se učvrstila.
  • Prije posluživanja pospite vrh tiramisua cimetom, narežite ga na kocke i uživajte u ovoj kremastoj deliciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kristýna Červinková (@tyna.cervinka)

GastroReceptiZa zadnje trzaje jeseni pripremite si tiramisu s neobičnim sastojkom!

Facebook

99,687FanovaLajkaj