Gradski parkovi kao koncertna dvorana – uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke“

Festival u Nazorovom parku na Tuškancu u Zagrebu ove će godine otvoriti jedan od najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala – Antiphonus maestra Tomislava Fačinija

Uskoro počinju treće po redu „Biljke i svirke“, interaktivni glazbeni festival koji gradske parkove pretvara u neobične koncertne dvorane. Idućeg vikenda, 30. lipnja i 1. srpnja, od 12 do 21 sat u Nazorovom parku na Tuškancu posjetitelji će, okruženi prirodom, moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika koji će svirati neke od najznačajnijih klasičnih, jazz i rock skladbi – od Mozarta, Bacha i Chopina do Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga. Službeni dio festivala svojim će nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija.

Ono što ovaj festival čini još posebnijim je to što posjetitelji mogu i sami postati glazbenicima i zasvirati na klavirima koji će, tijekom festivala, biti postavljeni na nekoliko lokacija u Nazorovom parku.

Uz koncertni dio, ovogodišnje izdanje donosi i novitet – besplatne radionice sviranja gitare za odrasle te „Ozvučene priče“, ciklus književno-glazbenih pedagoških susreta nastalih u suradnji asistenata Muzičke Akademije u Zagrebu s udrugom „Smiješak za sve“ koji uključuju čitanje priča, ali i pjevanje, sviranje i slušanje skladbi vezanih uz samu priču.

 „Festival Biljke i svirke dokazuje da kompleksna i kvalitetna glazba ne mora biti zatvorena unutar klasičnih auditorija te da njezin spoj s prirodom pruža jedinstven i vrlo intenzivan doživljaj. Nudeći taj doživljaj u samom srcu grada, ali i poticanjem posjetitelja da i sami zasviraju pred nepoznatom publikom, želimo širiti kulturu glazbe i podsjetiti na ljepotu prirode u ubrzanim vremenima i svijetu kojem nedostaje inspiracije“, rekla je Ivana Gladović, organizatorica festivala.

„Biljke i svirke“ prvi su put održane u lipnju 2016. godine u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu kada ga je otvorila najveća hrvatska pijanistička nada – Aljoša Jurinić. Festival i svi njegovi sadržaji besplatni su za posjetitelje.

Više informacija o festivalu dostupno je na http://biljkeisvirke.hr ili Facebook stranici www.facebook.com/biljkeisvirke.

LifestyleKulturaGradski parkovi kao koncertna dvorana – uskoro počinju treće po redu „Biljke...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram